Arnavutköy'de akran dehşeti! 12 yaşındaki çocuğun sırtına kolonya döküp ateşe verdiler
İstanbul Arnavutköy’de iddiaya göre 12 yaşındaki B.A., arkadaşları tarafından sırtına kolonya dökülerek ateşe verildi. 1 aydır hastanede tedavi gören çocuğun vücudunda üçüncü derece yanıklar oluştu. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, 3 çocuğun olaya karıştığı ve adliyeye sevk edilen 1 çocuğun adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi. B.A.’nın babası Kadir Arslan ise adalet çağrısında bulundu.
Korkunç olay, 18 Eylül Cuma günü akşam saatlerinde Arnavutköy Anadolu Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, arkadaşlarının yanına giden B.A., sırtına kolonya dökülüp ateşe verildi.
Panikleyen çocuklar, B.A.'nın sırtındaki alevleri söndüremedi. B.A., alevleri kendi imkanlarıyla söndürdü. Acı içerisinde kalan çocuk evine gidip sırtına su tutmaya başladı. Olayı gören babası Kadir Arslan ise çocuğunu hastaneye götürdü. Sırtında üçüncü derece yanıklar oluşan B.A., tedavi altına alındı.
3 ÇOCUĞUN OLAYA KARIŞTIĞI TESPİT EDİLDİ
Arnavutköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaptığı çalışmada, olaya karışan 12 yaşından küçük 2 çocuk ile yine yaşı küçük bir çocuk hakkında inceleme yapıldı. Adliyeye sevk edilen 1 çocuk, adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Mağdur B.A.'nın babası Kadir Arslan, yaşanan olay nedeniyle adalet çağrısında bulundu. (Foto: DHA)
"BİRİ ÇOCUĞU TUTARKEN, DİĞERİ KOLONYAYI DÖKÜYOR"
Baba Kadir Arslan, "Olay, geçen ayın 18'inde Cuma günü akşam saatlerinde oldu. Akşam işten geldim. Çocukları eve soktum. Çocuklar tekrar dışarı çıkmak istediler. Kapının önüne saldım, yani çıktılar dışarıya. Arkadaşlarıyla birlikte 2-3 mahalle arkaya gidiyorlar. Arkaya gittikten sonra işte orada çocuklardan biri tutarken, diğeri kolonyayı sırtına döküyor. Çakmakla çakıyorlar birinci seferde yanmıyor, ikinci seferde yakıyorlar. Sonrasında kolonyayı da biraz daha döküyorlar. Çocuk tutuşunca, söndüremiyorlar. Çocuğum sırtını, arabaya yaslanıp söndürüyor. Ondan sonra buna başka bir tişört giydirip, eve geliyorlar. Ben tabii bunlara kapıyı açtım. Çocuğum ağlayarak geldi. Bana kaydıraktan düştü dediler. Çocuğum kendini hemen banyoya attı, suyu tutup üstüne dökmeye başladı. Ben tabi çocuğuma 'Oğlum ne oldu?' diye sorunca, o da 'Baba beni yaktılar.' dedi. Hemen hastaneye geldik. Acilden giriş yapınca hemen bizi, yanık bölümüne çıkardılar. Orada tedavisine başladı" ifadelerini kullandı.
12 yaşındaki çocuğun sırtında 3. derece yanık oluştu. (Foto: DHA)
"İLAÇLA BİRLİKTE PSİKİYATRİ TEDAVİSİ GÖRÜYOR"
Arslan, "Bir aya yakındır hastanedeyim. İki gün önce taburcu oldu. İki gün evde kaldı çocuk. Ağlamaya başladı işte yanığa dayanamadı. Üçüncü derece yanık var. Yanığa dayanamayınca tekrar hastaneye götürdük. Hastanede bilinç kaybı yaşadı. Şu an psikiyatri tedavisi ile ilaç tedavisi görüyor. Allah izin verirse yarın taburcu olacağız. Bu konuda mağdurum. İşimden oldum. Adaletin yerini bulmasını istiyorum" diye konuştu.