Yağmur Önüt’ün katili tekrar yargı karşısında
İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde kız arkadaşı Yağmur Önüt’ü av tüfeğiyle vurarak ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma’ suçundan yargılanan Egemen Vardar’ın davasını Yargıtay, ‘olası kastla öldürme’ suçundan ceza verilmesi sebebiyle bozdu. Yargıtay’ın bozma hükmünün akabinde bugün ilk duruşma görüldü.
İstanbul Küçükçekmece'de 19 Nisan 2016'da Turizm Otelcilik Bölümü öğrencisi olan 21 yaşındaki Egemen Vardar ile ilgili aynı okulda okuyan 20 yaşındaki sevgilisi Yağmur Önüt'ü babaannesinin evinde av tüfeğiyle vurarak ölmesine sebep olduğu gerekçesiyle 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

İLK DURUŞMA GÖRÜLDÜ
Yargıtay'ın kararı bozmasının ardından Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşma görüldü.
Duruşmada tutuksuz sanık Egemen Vardar ile Yağmur Önüt'ün annesi Sevgi Gülseren ve taraf avukatları hazır bulundu. Savunması sorulan sanık Vardar, Yargıtay ilamına katılmadığını söyleyerek "Yargıtay kararında küçük bir odada silah kurcalamanın ölüm ile neticeleneceği düşünülebilir diye bir ibare var. Ben silahın bozuk olduğunu biliyordum" dedi.

"OLAYDAN SONRA KAÇMADI, AMBULANS ÇAĞIRDI"
Sanık avukatı da Yargıtay'ın bozma ilamına katılmadığını söyleyerek "Sanık genç, hiçbir şeyden habersiz. Aralarında husumet yok. 3 yıldır birlikteler. Taraflar arasında öldürmeyi gerektirecek bir husus yok. Olaydan sonra Egemen psikolojik olarak kendisini toparlayamadı. Olaydan sonra kaçmadı, ambulans çağırdı" dedi.


