Abdullah Avcı'dan transfer ve şampiyonluk açıklaması
Trabzonspor ile başarılı bir sezon geçiren deneyimli teknik direktör Abdullah Avcı transfer çalışmalarını değerlendirdi. 5-6 oyuncu üzerinde durulduğunu belirten Avcı, şampiyon olmak istediğini vurgulandı. Abdullah Avcı gazetecilerin Sörloth sorusuna da "Kim istemez" cevabını verdi.
Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, şampiyonluk içşn inancı ve heyecanının olduğunu belirterek, "Bunu sadece genç oyuncu ile yapamıyorsunuz. Bunun için deneyimli isimlere de ihtiyacımız olacak" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Bordo-mavili takımın başına geçtiği dönemden sonra 32 lig maçı oynadıklarını belirterek, "65 puan almışız geldikten sonra. Bunun içinde bir kupa da kazandık. Bu kulübün de bize sunduğu ve Trabzonspor'un genetiğinin yarışmak olduğu bir yerde bunu beraber oyuncu grubunun öğrenmeye açık uygulamak istediği, sahanın içinde taktiksel duruma bağlı adım adım gerçekleştirmek istedik. Geldiğimiz nokta iyi ancak yeterli değil. Bunun üzerine daha neler yapabiliriz konusunda çalışmalarımız bir yandan da devam edecek" diye konuştu.

"BU LİGDE YARIŞMAK ZİRVEDE OLABİLMEK İÇİN DENEYİM DE, REKABET DE, YETERLİLİK DE ŞART"
Avcı, şampiyonluk yarışının içinde mücadele devam ederken oyun anlayışında kontrolü ellerinde tutmaya çalışan taraf olduklarına vurgu yaparak şöyle devam etti:
"Çok arkadan gelip kaybetme durumunu oluşturmadan nefes nefese yarışın içinde olduk. Özellikle şunu ifade ettik, fırsat her zaman var bunu kaçırmadan devam etmemiz gerekiyor. Fenerbahçe maçını kaybettikten sonra zihinsel yorgunluklar olabiliyor. Kasımpaşa maçı ile tekrar ayağa kalkmak ve sonrasında Alanya maçını kaybetmek ister istemez zihinsel yorgunluklar oluşturdu. Bunun yanı sıra ligin en genç yaş ortalaması olan takım Trabzonspor. Altyapısından yetişmiş en fazla oyuncu oynatan Gençlerbirliği ile yine Trabzonspor. Bu ligde yarışmak zirvede olabilmek için deneyim de, rekabet de, yeterlilik de şart. Bunların zaman zaman eksikliklerini yaşadık. Ama bugün deplasmanda hiç kaybetmedik, toplamda 3 mağlubiyet aldık. Oynadığımız 32 müsabakada oyunun bütününde üstünlük vermeden, oyunu hep elinde tutan bir Trabzonspor olduk. Bu bize ne getirecek nasıl yeterliliği daha yukarıya çekeceğiz, bundan sonraki süreçlerimiz onunla ilgili olacak."







