İsrail’in 9 ay işkence yaptığı Filistinli Muazzez Halil Abiyyat A Haber’e konuştu
Filistinli Muazzez Halil Abiyyat, İsrail hapishanesinde 9 ay insanlık dışı işkencelere maruz kaldı. Hiçbir suçlama yapılmadan aylarca cezaevinde tutulan 5 çocuk babası Filisintli yaşadıklarını A Haber mikrofonuna anlattı.
Filistinli Muazzez Halil Abiyyat İsrail hapishanelerinde işkence gören Filistinlilerden sadece biri. Aylarca cezaevinde işkence yapıldıktan sonra serbest bırakılan Abiyyat yaşadıklarını A Haber'e anlattı ve "25 Ekim'de 2023'te işgal güçleri evimi bastı. Hırsız gibi evime saldırdılar. Beni çocuklarımdan, karımdan ayırdılar. Negev Cezaevi Guantanamo gibi. Zincirlenip, gözlerim bağlı sorguya girdim" ifadelerini kullandı.

Muazzez Halil Abiyyat A Haber mikrofonlarına anlattıkları şöyle:
Toprakları on yıllardır nefret dolu bir işgal altında acı çeken herhangi bir Filistin vatandaşı gibiyim. 25 Ekim'de 2023'te işgal güçleri evimi bastı. Hırsız gibi evime saldırdılar. Beni çocuklarımdan, karımdan ayırdılar. Karım hamileydi ve beni gözaltı merkezine götürdüler.

BENİ NORMAL BİR İNSAN OLARAK GÖRÜYOR MUSUN?
Sonra Şin Bet tarafından soruşturmaya çağrıldım ve zincirlenip gözlerim bağlıyken sorguya girdim. Tutuklanmadan Önceki resmimi görüyorsunuz ve şu anki halimi görüyorsunuz. Şimdi beni normal bir insan olarak görüyor musun? Orada yiyecek yok, su yok, ilaç yok ve dayak ve sürüklemekten başka bir şey yok. Özgürleştiğim andan bugüne kadar dış görünüşüme yansıyan hastalıklardan muzdarip oldum.


