İSTANBUL için DEPREM uyarısı! 3 yıl önce hazırlanan simülasyon Kahramanmaraş ve Hatay depremlerini tahmin etmişti... Uzman isimden hayati uyarı: İstanbul için risk dünden çok daha yüksek
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından riskin en çok arttığı bölgeler arasında İstanbul, Bingöl ve İzmir var. Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi'nde 3 yıl önce hazırlanan simülasyon Kahramanmaraş depremini tahmin etmişti. İstanbul artık her an risk altında. Peki ne yapmalıyız? A Haber muhabiri Mehmet Sabri Uğurbaş detayları aktardı. Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Samed Arslan konu ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye nüfusunun yüzde 90'ı deprem kuşağında yaşıyor.
Kahramanmaraş ve Hatay'da yaşanan depremlerin ardından Doğu ve Kuzey Anadolu Fay Hatları'ndaki enerji birikimi, yeni depremlerin habercisi mi?
Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Samed Arslan konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
