A Haber Mobil Afet Koordinasyon Merkezi'nde! Ekipler nasıl çalışıyor?
Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremden sonra devlet tüm gücüyle sahaya indi ve tüm unsurlarını harekete geçirdi. Bölgede Mobil Afet Koordinasyon Merkezleri kuruldu. A Haber’de o merkeze giderek yapılanları ekrana getirdi. Bu sırada deprem bölgesindeki Gizem Apartmanı’ndan "canlı" ihbarı geldi ve ekipler harekete geçirildi.
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde 7,7'lik ve 7,6'lık iki büyük deprem meydana geldi. Deprem haberinin gelmesinden hemen sonra devlet tüm unsurlarıyla harekete geçti ve tüm gücünü sahaya yansıttı. Devlet ve millet el ele vererek güçlü bir çalışma örneği gösterdi.

10 ili vuran deprem bölgesinde koordinasyonun sağlanması için mobil afet koordinasyon merkezleri. A Haber'de o merkeze giderek yapılanları ekrana getirdi. Canlı yayında gelen bir ihbarın nasıl değerlendirildiği ve anlık olarak nasıl harekete geçildiği kameralara yansıdı. Bölgeye gelen yardımlar da farklı farklı noktalardan koordineli şekilde dağıtılıyor.

Kahramanmaraş'ın haritası çıkarılmış apartman apartman nokta nokta takip ediliyor. Bölgede görev yapan Afyonkarahisar AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, "Burada çalışmalarımızı hızlı şekilde gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için gayretle çalışıyoruz. Kahramanmaraş'ta 262 lokasyonda yerli ve yabancı bütün ekipler ve 5 bine yakın arama kurtarma ekipleri sahada çalışmalarını yapıyor. 72 saatten sonra mucizevi kurtuluşlar oluyor. O enkazlarda ince ince vatandaşa zarar gelmesini engelleyerek çalışıp hareket ediyoruz." dedi.


