MİT ve TSK'dan Gara'da nokta operasyon! Perde arkasında ne var? Suriye'de yeni harekat olacak mı?
MİT ve TSK'nın ortak operasyonuyla, PKK/KCK'nın kırmızı kategoride aranan sözde Merkez Komite Üyesi Nazlı Taşpınar, Irak'ın Gara bölgesinde etkisiz hale getirildi. Öte yandan Tel Rıfat'ta yuvalanan YPG/PKK cephe hatlarını mayınla tuzaklıyor. Gara’daki operasyonun perde arkasında ne var? Suriye’de yeni harekat olacak mı? Gündemin öne çıkan başlıklarını A Haber canlı yayınına katılan Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Abdullah Ağar ve Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mesut Şöhret değerlendirdi.
Abdullah Ağar'ın canlı yayında öne çıkan sözleri:
"Bu operasyon bir saha istihbaratına dayalı, sahadaki MİT'in elemanlarının üretmiş olduğu bir veri ve buna bağlı olarak TSK'nın havadan yapmış olduğu bir hava akınıdır. Muhtemelen bir uçak taarruzdur. Bu kişiler PKK açısından erişilemez ve ulaşılmaz kişiler.

Ama bakıyorsunuz MİT'in bir daha elemanı tam dibine kadar girmiş bununla ilgili gerçek zamanlı bilgiyi üretmiş ve bu bir harekata dönüşüyor. PKK'nın en etkili isimlerinden bir tanesi, Murat Karayılan, Cemil Bayık gibi isimlerin içinde olduğu komiteden birisi etkisiz hale getiriliyor.

Bu kişi teröristler için bir terör tanrıçası. MİT bunu onların ellerinden aldı. Bunun pek çok etkisi olacak. Örgüt içerisindeki yetkilerine bakıldığı zaman kadınlardan sorumlu bir kişi. Diğer taraftan yasa dışı silahlı sol terör örgütleriyle iş birliği içerisinde. Terör örgütü PKK'nın kurmuş olduğu Halkların Birleşim Hareketi'nin üzerindeki PKK'nın sorumlusu. Bu anlamda da önemli bir rolü var operasyonun.






