PKK'dan HDP'ye talimat mektubu! Canlı yayında çağrıda bulundu: O mektup açıklansın
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "PKK 15 gün önce HDP'ye talimat yazısı gönderdi" ifadelerini kullandı. Talimat mektubu bir kez daha HDP ile PKK arasındaki kirli ilişkiyi gözler önüne serildi. Peki PKK'nın HDP'ye gönderdiği 'talimat mektubu'nda neler var? CHP ve İYİ Parti bu konuda neden sessizler? Siyasetçi Yazar Mehmet Metiner, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölücü terör örgütü PKK'nın HDP'ye 15 gün önce bir talimat metni gönderdiğini söyledi. Soylu metnin,"Nasıl davranacağını, hangi adımları atacağını, siyaseti nasıl yapacağını, PKK'ya nerede bağlı olacağını ifade eden bir talimat metni" olduğunu açıkladı.
PKK 15 GÜN ÖNCE HDP'YE TALİMAT YAZISI GÖNDERDİ
"Hala zillet ittifakının anlayışı aynı şekilde devam ediyor. HDP meşru bir siyasi parti diyorlar. Onun için orada da PKK'ya kapı aralamaya çalışıyorlar" diyen Bakan Soylu, şunları söyledi: "Bugüne kadar bir kez terörü lanetlemeyen, terör örgütüyle kol kola gezen, elimizde PKK terör örgütünün HDP'ye 15 gün önce gönderdiği belge var. Nasıl davranacağını, hangi adımları atacağını, siyaseti nasıl yapacağını, PKK'ya nerede bağlı olacağını ifade eden bir talimat metni. Yukarıdan aşağı yazmışlar talimat metnini. Kılıçdaroğlu, Akşener, siz belki kendi koltuğunuz uğruna, sizi kandırdıkları, pişpişledikleri koltuğunuz uğruna bu milletin özgürlüğünü ve hürriyetini bir kenara bırakırsınız ama şehitlerimiz, sizin yakanızı ve bu millet sizin yakanızı bırakmaz."
Siyasetçi Yazar Mehmet Metiner, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
İşte o açıklamalardan satır başları;
"O MEKTUP AÇIKLANSIN"
Sayın İçişleri Bakanımızın açıkladığı bu mektup çok çok önemli. Bu aslında malumun ilamı. Herkesin hepimizin bildiği bir gerçeklik. Ben Sayın İçişleri Bakanından işbu mektubu medya ile paylaşmasının siyaseten de çok anlamlı ve gerekli olduğuna inanıyorum. Konuşmasında Sayın Akşener'e Kılıçdaroğlu'na siyasi bir çağrıda bulundu. Akşener ve Kılıçdaroğlu'nun da Sayın İçişleri Bakanından bu mektubu medya ile paylaşmasını talep etmesini rica ediyorum. Türkiye toplumu bunu bilsin.
