Ayşe Barım gözaltında! Gezi Parkı'ndaki görüntüleri ortaya çıktı! 4 oyuncu ifade verecek...

Menajer Ayşe Barım hakkında gezi parkı olaylarına iştirak ettiğine dair yazılı ve görsel basında yer alan iddialar sebebiyle re'sen soruşturma açıldı. Gözaltına alınan Barım'ın ev ve iş yerlerinde arama çalışmaları sürerken, Gezi Parkı'ndaki görüntülerine de ulaşıldı. Soruşturma kapsamında Halit Ergenç ile Dolunay Soysert'in ardından Rıza Kocaoğlu ve Mehmet Günsür de ifade için İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.
ID Danışmanlık Limited Şirketinin kurucusu ve ortağı menajer Ayşe Barım hakkında, Taksim'deki Gezi Parkı odaklı olaylara iştirak ettiğine ilişkin yazılı ve görsel medyada çıkan iddialar üzerine başlatılan soruşturma devam ediyor.
Sektörde, kendisiyle çalışmayan isimlerin önünü kestiği iddia edilen Ayşe Barım ile ilgili yeni bulgular elde edildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucu Menajer Emine Ayşe Barım'ın gezi davası sanıklarından Mehmet Osman Kavala, Çiğdem Mater Utku ve Memet Ali Alabora ile olaylarla ilgili yoğun iletişiminin bulunduğu tespit edildi. Barım'ın şirketi bünyesindeki sanatçıları Gezi Parkı olaylarına katılması için yönlendirdiği belirlendi.
Kaynak: AA
Soruşturma kapsamında yapılan araştırmalarda, firari sanık Mehmet Ali Alabora'nın bir başka kişiyle yaptığı tape görüşmesinin içeriğinde, Gezi Parkı odaklı olaylarda sanatçılara Gezi Parkı'nda bildiri yayınlanması konusunda fikir alışverişinin yapıldığı ve hayata geçirildiği tespit edildi.
Barım'ın şirketinde arama yapılıyor (DHA)
"OLAYLARA KATILDIĞI BELİRLENDİ"
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada ise "Şüpheli hakkındaki analiz çalışmalarında Gezi Parkı Olaylarının başlangıç tarihi aralığında sahibi olduğu ID İletişim Danışmanlık A.Ş. isimli firmasına bağlı sanatçılarla 29/05/2013-02/06/2013 tarihleri arasında yaptığı görüşmelerde sanatçıları Gezi Parkı olaylarına katılması için yönlendirdiği, ayrıca bizzat kendisinin de firmasına bağlı sanatçılarla birlikte olaylara katıldığı belirlendi. Olayların planlayıcılarından olduğu belirlenen Emine Ayşe Barım 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme' suçundan gözaltına alınmıştır" ifadeleri yer aldı.
Kaynak: AA
İFADE VERECEKLER!
Şüpheli Barım'ın evinde ve iş yerinde arama çalışmaları sürerken, Barım'la bağlantılı olduğu belirlenen oyuncular Halit Ergenç ve Dolunay Soysert ifadeye çağırıldı.
Ayşe Barım ile arasında bağ tespit edilen bir başka isim Memet Ali Alabora.
Gezi Parkı olaylarında "Mesele ağaç değil, sen hala anlamadın mı?" diyerek herkesi sokağa davet eden Mehmet Ali Alabora, daha sonra yurt dışına kaçmıştı.
Dolunay Soysert ile Halit Ergenç ifadeye çağrıldı
RIZA KOCAOĞLU VE MEHMET GÜNSÜR
Soruşturma kapsamında oyuncu Rıza Kocaoğlu ve Mehmet Günsür de ifade için İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.
Kaynak: Instagram
GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
Soruşturma kapsamında, Gezi olaylarında sanatçıları yönlendirdiği iddiasıyla gözaltına alınan menajer Ayşe Barım'ın sanatçıları yönlendirdiği görüntüleri ortaya çıktı.
Gezi parkında sanatçılarla birlikte olduğu anlara ilişkin görüntüleri ortaya çıkan Barım'ın Halit Ergenç ile birlikte parkta yürüdüğü ve telefon ile yaptığı görüşme esnasında "Otelin tam karşısındayız" dediği duyuluyor.
Ayşe Barım ve Halit Ergenç'in Gezi Parkı görüntüleri (İHA)
REKLAM DAĞITIMINDA SÖZ SAHİBİ
Barım'ın sanat dünyasında dönen milyarlarca dolarlık reklam pastasından elde ettiği dev gelir ile sektörün işleyişini belirlediği ileri sürüldü. Bu işleyiş yalnızca ekonomik değil ideolojik bir işleyiş aynı zamanda.
Gezi Parkı olayları sırasında ünlü oyuncuların toplu halde bir araya gelmesi, seçim dönemlerinde sosyal medya üzerinden verilen mesajlar, ödül törenlerinde yapılan siyasi eleştiriler, bu sistemi gözler önüne seren olaylardan yalnıza birkaçı.
Sistem içinde yer alan oyuncular, bu mekanizmanın dışına çıkmaları durumunda kariyerlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalıyor.
Deşifre olan bu yapıda Barım, sistemin kaptanı olarak görülüyor.
Barım'ın Gezi Olayları'ndan bu yana sanatçıları organize etmek, yönlendirmek ve kamuoyu oluşturmak konusunda oynadığı roller bu anlamda oldukça önemli. Barım'ın sistemi ile sanatçıların birer sembol haline getirilip kitlelere yönelik manipülasyonlarda araçsallaştırılıyor.
Gezi parkı olayları (AA)
2013 Mayıs'ında Gezi Olayları sırasında, Ayşe Barım'ın sanatçılarla yürüttüğü çalışmanın arkasındaki ikinci ismin Pelin Özkan olduğu da ileri sürülüyor.
Özkan, MediaCat dergisinin sahibi olarak, reklam, iletişim ve PR dünyasında büyük bir güce sahipti. Gezi'yi "sivil bir olay" olarak göstermek için ajanslarını sürece dahil etti ve fikirleri markalaştırarak "Gezi için Yaratıcı Fikirler" kampanyasını başlattı.
Bu süreçte Pelin Özkan, Gezi Olayları'nı dünya medyasında olumlu bir şekilde lanse etmek ve Türkiye'de geniş bir kitleyi bu hareketin meşru olduğuna inandırmak için çaba harcadı. Barım ve Özkan'ın ortak çalışmaları, Gezi'ye destek vermeyen sanatçıların ve ajansların dışlanmasıyla sonuçlandı. Bazı sanatçılar AK Parti projelerinden çekildi, konserlerini iptal etti, hatta AK Parti'ye yakın firmaların reklam planlamaları bile zora sokuldu.
Kaynak: AA
