Çelik Kubbe'de son aşama! Hem ana vatan hem de mavi vatanı savunacak
Türkiye, hava sahasının tamamını kapsayan "güvenlik şemsiyesi"nde sona yaklaşıyor. "Çok alçak irtifadan çok yüksek irtifaya" ve "çok kısa menzilden uzun menzile" kadar uzanan tehditlere karşı geliştirilen bu sistemin en önemli unsurlarından biri olan Çelik Kubbe projesinin en kısa sürede tamamlanacağı müjdelendi.
ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, Antalya'da düzenlenen Savunma ve Havacılık Sanayii'nde Küresel Strateji Konferansı'nda değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda savunma sanayiindeki ihracat stratejileri ve geçtiğimiz yıl ihracat dönemi ele alındı.
ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, Çelik Kubbe'nin yapımında son aşamaya gelindiğini belirti. (AA)
7 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPILDI
İkinci, 2024 yılında 7 milyar dolar ihracat yapıldığını dile getirerek, "Bu rakam en kısa sürede 10, hatta 20 milyar dolara ulaşabileceğine inanıyorum" dedi.
Çelik Kubbe yapımı tamamlandığında ana vatan ve mavi vatanı koruyacak. (AA)
"1 MİLYAR DOLARDAN FAZLA İHRACAT SÖZLEŞMESİ İMZALADIK"
Savunma sanayiindeki ihracatların geliştirilmesi için çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Murat İkinci, stratejilerini tartıştıklarını ve 2024 yılında sadece 1 milyar dolardan fazla ihracat sözleşmesinin imzalandığını belirtti.



