Tahıl Koridoru'nda dünyanın umudu Türkiye! Anlaşma tekrardan masada! Rusya'dan açıklama: Türkiye'ye indirimli tahıl...
Dünyanın gözü Türkiye'nin öncülüğünde yürütülen Tahıl Koridoru Anlaşması’na tekrardan çevrildi. Rusya'nın anlaşmayı iptal ettiğini duyurmasının ardından, dünya basınında Türkiye’nin ve Başkan Erdoğan’ın kritik rolünden sıklıkla bahsediliyor. Geçtiğimiz saatlerde Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya ve Türkiye dışişleri bakanlarının Katar'ın mali desteğiyle Türkiye'ye 1 milyon ton tahıl tedarik etme girişimini görüşeceğini açıkladı. Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanlığı, başkent Moskova'da bugün Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasında gerçekleşmesi planlanan görüşmede Tahıl Anlaşması da tekrardan masaya yatırılacak.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, başkent Moskova'da yarın Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasında gerçekleşmesi planlanan görüşmeye dair açıklamalarda bulundu.

"ÜST VE YÜKSEK DÜZEYDEKİ SİYASİ DİYALOG GELİŞİYOR"
Açıklamada, Hakan Fidan'ın bakanlık koltuğuna oturmasının ardından ilk kez Rusya'yı ziyaret edeceği belirtilerek, "Uluslararası olumsuz duruma ve üçüncü ülkelerin baskısına rağmen üst ve yüksek düzeydeki siyasi diyalog gelişiyor" denildi.

Ayrıca Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşmesi planlanan görüşmeye vurgu yapılarak, "Fidan ve Lavrov arasındaki yaklaşan görüşmede en üst düzey ve üst düzey yeni bir temas programının görüşmesi planlanıyor" ifadeleri kullanıldı.







