İmamoğlu'nun HDP ve İYİ Parti'ye göz kırpmasına yanıt: Zamanında davetimizi kabul etmedi
CHP'de yaşanan kurultay gerginliği sürerken Kemal Kılıçdaroğlu'nu deviremeyeceğini anlayan Ekrem İmamoğlu geri adım atarak İBB Başkanlığı için sinyal vererek "İstanbul İttifakı" sözleriyle İYİ Parti ve HDP'ye göz kırptı. İmamoğlu'nun bu söylemine İYİ Parti'den yanıt gelirken "Zamanında davet ettik, kabul etmediniz" ifadelerini kullandı. İmamoğlu ve Yavaş'a kapıları kapatan Uz, CHP'nin 11 büyükşehir kazanmasında ana aktörün İYİ Parti olduğunun altını çizdi.
14 ve 28 Mayıs seçimlerinde arkasına İYİ Parti'nin de desteğini alan Kemal Kılıçdaroğlu yaşadığı büyük hezimetle İYİ Partilileri de hayal kırıklığına uğratırken iki parti arasında işler karıştı.

"İSTANBUL İÇİN YOLA ÇIKIYORUM"
Diğer yandan delege seçimlerinin yaşandığı CHP'de, Ekrem İmamoğlu da genel başkanlık konusunda geri adım atarken "İstanbul için yola çıkıyorum" diyerek İBB Başkanlığı adaylığı için sinyal verdi.

İYİ PARTİ VE HDPKK'YA İTTİFAK SİNYALİ
2019'a gönderme yapan İmamoğlu, "İstanbul ittifakını en güçlü şekilde kurmaya geliyorum" diyerek İYİ Parti ve terörün siyasi ayağı HDP'ye ittifak için göz kırptı.
Yaşanan bu gelişmeler tüm sıcaklığını korurken İYİ Parti cephesinden İmamoğlu'na rest geldi.





