Eyyam-ı Bahur gitti! Basra sıcakları geliyor... Sıcaklıklar 48 dereceyi görecek
Dünyada bu yıl rekor düzeye gelen sıcaklar yaşamı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji verilerine göre Türkiye’de bu yaz sıcaklıklar vatandaşları bezdirdi. Ülkemizi son günlerde etkisi altına alan “Eyyam-ı Bahur” ve “Afrika” sıcaklarının Türkiye’yi terk etmenin ardından, Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü bu kez "Basra" sıcaklarının Güneydoğu bölgesinden yurda giriş yaptığını açıkladı. Bölge genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin 8 derece üstüne çıkacağı konuşulurken, 48 derece gibi ‘maksimum değerlerin de görülebileceği belirtiliyor.
Türkiye'de bı yıl yaşanan sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, Eyyam-ı bahur ve Afrika sıcaklarının yurdu terk ettiği ve yerini Güneydoğu Bölgesi tarafından gelen Basra sıcaklarının aldığı açıklandı.

Diyarbakır Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü'nde Meteoroloji Mühendisi Hümeyra Betül Akgül, bölgede mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcakların 6 ile 10 derece kadar yükselebileceğini söyledi.

BU SAATLERE DİKKAT!
Uzmanlar ise vatandaşları uyararak, saat 11.00 ile 16.00 arasında kronik rahatsızlığı olanların dışarı çıkmaması gerektiğini belirtti.






