CHP'de 'değişim' kavgası büyüyor: O isim de bırakmasını istedi…
14-28 Mayıs seçimlerinde ağır yenilgi alan CHP'de hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Hezimet sonrası CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu değişim çağrılarına kulak tıkarken, MYK ve danışmanlarını görevden aldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun başlattığı, Tunç Soyer'in de katıldığı değişim tartışmalarına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de katıldı. Partisine eleştiri yağdıran Yılmaz Büyükerşen, "Kim olmalı Genel Başkan diye sorduğunda 3 isim veremiyorlar. Demek ki siyasetçi de yetiştirememişiz yeteri kadar" açıklaması yaptı.
CHP seçimlerde bir kez daha tarihi yenilgi aldı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun başarısızlığı, hem parti tabanını hem de seçmeni kızdırdı.
Partinin ağır toplarının yanı sıra CHP'li belediye başkanları bile, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na kazan kaldırdı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'değişim' çağrısını başlatması üzerine Kılıçdaroğlu paniğe kapıldı. Koltuğunu korumak için pek çok hamle yaptı. Ancak hiçbiri tepkileri azaltmadı.

GERİ ADIM ATMADI
Ekrem İmamoğlu'nun koltuğu bırak, ben aday olayım baskısına rağmen geri adım atmayan Kemal Kılıçdaroğlu, geri adım atmadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in de yenilginin ardından değişim gerektiğini belirtmesi üzerine parti karıştı.




