Ortaklar Almanya'da buluştu! HDP ile CHP'li vekiller yan yana icazet turunda: Millet İttifakı'nın projelerini anlattık
CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, HDP'li Hişyar Özsoy ile birlikte Almanya'da bir etkinliğe katıldı. Millet İttifakı'nın projelerini anlattıklarını söyleyen Çeviköz'e tepkiler gecikmedi. HDP ile ittifakı itiraf edercesine yapılan paylaşıma, "Millet İttifakı'na HDP de mi dahil oldu ki, yanınızda HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy var? Almanlar da Türkiye’de siyasi çalışmalarını anlatıyor mu? Alman vakıflarına neyi anlatıyorsunuz? İcazet mi?" şeklinde tepkiler gösterildi. Öte yandan söz konusu etkinliği düzenleyen derneğin Türkiye düşmanlığıyla tanınan Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir'in partisi tarafından desteklenmesi de dikkat çekti.
CHP İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Berlin'de, Türkiye karşıtlığıyla bilinen Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir'in siyasi partisi Yeşiller'e yakın bir siyasi dernek olan Heinrich Böll Stiftung'un Türkiye temsilciliğinin düzenlediği etkinliğe katıldı.

Ziyarete ilişkin Twitter hesabından paylaşım yapan Çeviköz, "Berlin'de düzenlenen etkinlikte Türkiye'de 2023 yılında yapılması öngörülen Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento seçimleri öncesinde CHP'nin ve Millet İttifakının politikaları konusunda bilgi verme imkanını sunduğu için Heinrich Böll'e teşekkür ederim" dedi.

HDP'Lİ ÖZSOY DA CHP'Lİ VEKİLLE YAN YANA
Çeviköz'ün "Millet İttifakı'nın politikalarını" anlattık dediği söz konusu etkinlikte CHP'nin ittifak ortağı HDP'nin vekili Hişyar Özsoy'un da yer alması dikkat çekti.






