Son dakika: Türkiye ve Arnavutluk arasında önemli anlaşmalar | Başkan Erdoğan ve Edi Rama'dan ortak açıklama
Son dakika haberleri... Türkiye ve Arnavutluk arasında farklı alanlardaki anlaşmaları içeren vesikalar imzalandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama törenin ardından açıklamalarda bulundu. Görüşmelerde, FETÖ ile mücadele konusunun ele alındığını belirten Başkan Erdoğan, "Önümüzdeki dönemde Arnavutluk'taki FETÖ yapılanmasına karşı daha hızlı, somut adımlar atılması en samimi beklentimizdir." ifadelerini kullandı. Başkan Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin geçtiğimiz sene yüzde 68'e yakın bir artışla 853 milyon dolar seviyesine ulaştığını söyleyerek, "Hedef şimdi 1 milyar dolar hedefini yakalamak." dedi.
Türkive ve Arnavutluk arasındaki farklı alanlardaki anlaşmaları muhteva eden vesikalar canlı yayında imzalandı.
İmzaların ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama gazetecilerin karşısına çıkarak açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları:
Yedi anlaşma imzaladık. Gerek Arnavutluk gerekse Türkiye için bu anlaşmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum. 522 konutu 13 ay gibi rekor sayılacak bir sürede tamamladık. Bundan sonra da iyi gününde kötü gününde Arnavutluk'un yanında olmayı sürdüreceğiz.
Bugün değerli dostum Başbakan Edi Rama ile stratejik ortaklık konusu ayrıntılı bir şekilde konuşarak ele aldık. Konsey toplantımız inşallah bu yılın ilk yarısında icra edeceğiz. Dışişleri Bakanlarımız tarihi belirleyecek.
Ethem Bey Camii'nin açılışını bugün gerçekleştireceğiz.

FETÖ İLE MÜCADELE MESAJI
Görüşmelerimizde, FETÖ ile mücadelemizi değerlendirdik. Milletimizin direnci sayesinde boşa çıkardığımız bu terör eyleminde 251 insanımızı alçakça şehit ettiler. Önümüzdeki dönemde Arnavutluk'taki FETÖ yapılanmasına karşı daha hızlı, somut adımlar atılması en samimi beklentimizdir.
"HEDEF 1 MİLYAR DOLAR HEDEFİNİ YAKALAMAK"
Ticaret hacmimiz geçtiğimiz sene yüzde 68'e yakın bir artışla 853 milyon dolar seviyesine ulaştı. Hedef şimdi 1 milyar dolar hedefini yakalamak."


