Şehit ağabeyine küfür eden Lütfü Türkkan'ı sahiplenen Meral Akşener sicili kabarık Ali Haydar Yener'in Meclis'te sesi oldu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugünkü grup toplantısında, şehit ağabeyine küfür eden Lütfü Türkkan'ı koruma altına aldı. Meral Akşener skandal sözleri savunmak için herkes tarafından kabul gören değerleri bir kenara bırakırcasına Türkkan'ı haklı buldu. Bununla da yetinmeyen Akşener, Lütfü Türkkan skandalının üzerine örtmek için de başka bir skandala daha imza attı. Akşener konuşmasında, koruculukla ilgisi olmadığı halde, Bingöl ziyareti sırasında Doğu ve Güneydoğu Güvenlik Korucuları Şehit Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Ali Haydar Yener'in kendisine bir not verdiğini söyledi. Meral Akşener, elindeki notu korucuların talepleri olarak niteledi ve iktidarı eleştirdi. Şehit ağabeyine küfür eden Türkkan'ı sahiplenen Akşener, suç dosyası oldukça kabarık olan Ali Haydar Yener'in sesi olmaktan hiç çekinmedi. İşte Akşener'in Meclis'te sesi olduğu Ali Haydar Yener gerçekleri...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında şehidin bacısına küfreden Lütfü Türkkan'a sahip çıkmış, şehidin ağabeyini planlı bir provokasyona soyunmak ile suçlamıştı. Akşener, daha sonra ise Bingöl gezisinde kendisine korucular tarafından bir not verildiğini ifade ederek, kürsüde o kağıdı okumuştu.
Akşener, korucuların özlük hakları ile ilgili notu kendisine Doğu ve Güneydoğu Güvenlik Korucuları Şehit Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Ali Haydar Yener'in verdiğini söyledi. Akşener'in yaptığı konuşma sonrası İçişleri Bakanı Yardımcısı Muhterem İnce'den bir paylaşım geldi. İnce, "Şehidimizin yakınına yapılan hakareti örtme gayretlerine bir yenisi daha…" ifadelerini kullanarak, Yener'in korucu olmadığını duyurdu.

AKŞENER'İN YALANI ORTAYA ÇIKTI
Akşener'in Doğu ve Güneydoğu Güvenlik Korucuları Şehit Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı olarak tanıttığı Ali Haydar Yener'in koruculukla bir alakası olmadığı ortaya çıktı.

KIZINA DEFALARCA ŞİDDET UYGULAMIŞ, ADLİ İŞLEM GÖRMÜŞ
İçişleri Bakanı Yardımcısı Muhterem İnce, Akşener'e kürsüdeki sözleri nedeniyle sert tepki gösterdi.
İnce, "Şehidimizin yakınına yapılan hakareti örtme gayretlerine bir yenisi daha…" girişi ile yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
Hem de Meclis kürsüsünden! Koruculukla ilgisi olmayan özel güvenlik görevlisi, defalarca kızına şiddet uyguladığı için adli işlem görmüş, TV'de boy göstermiş biri kullanılarak!
Daha ne kadar şaşıracağız?




