AYM'den skandal karar! FETÖ'cü Eyüp Birinci'nin işkence yalanına 40 bin TL tazminat
FETÖ'nün emniyet mahrem yapılanması içerisinde görev alan, örgütün eğitim kurumlarında öğretmen olarak çalışan, örgüte ait sendikada üyeliği bulunan ve ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen Eyüp Birinci, Antalya KOM Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyon kapsamında yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltında geçirdiği 25 günün ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen Birinci, gözaltında kaldığı sürede kötü muamele gördüğü iddiasıyla savcılığa başvurdu. Konuya yönelik gerçekleştirilen soruşturmada işkenceye dair bir delil bulunamaması sebebiyle savcılık kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Doktor raporlarında da 'darp cebir izi yoktur' ifadelerinin yer almasına rağmen Anayasa Mahkemesi skandal bir karara imza attı. Yüksek Mahkeme, kötü muamele yasağının ihlal edildiğine ve 40 bin TL manevi tazminat ödenmesine karar verdi.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet mahrem hizmetler yapılanması içerisinde görev alan, örgütün eğitim kurumlarında öğretmen olarak görev yapan ve örgüte ait sendikada üyelik kaydı bulunan Eyüp Birinci, 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında kamu görevinden çıkarıldı. Antalya KOM Şube Müdürlüğünce FETÖ'ye yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında yakalanarak gözaltına alınan Eyüp Birinci, 25 gün gözaltında kaldıktan sonra tutuklanarak Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi.

5 DOKTOR "DARP CEBİR İZİ YOKTUR" DEDİ
Birinci'nin eşi, kocasına eziyet ve kötü muamele yapıldığı iddiasıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu ve savcılık tarafından konuya ilişkin soruşturma başlatıldı. Birinci, gözaltına alınırken ve gözaltı süresi boyunca 7 adli rapor düzenlendi ve 5 doktor tarafından düzenlenen raporda "darp cebir izi yoktur" denildi. Antalya Emniyet Müdürlüğü, savcılığın talebine cevaben, Birinci'nin bağırsaklarında oluşan bir rahatsızlık nedeniyle küçük bir operasyon geçirdiğini bildirerek, gözaltına alınması ve sonrasında iddia edilen hususlar ile ilgili raporları da gönderdi.

ORUÇ TUTTUĞU İÇİN BAŞININ DÖNDÜĞÜNÜ VE DÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLEDİ
Savcılık, Birinci hakkında Adli Olgu Bildirim Formunu düzenleyen 3 doktorun beyanını aldı. Tanık beyanları alınan doktor İ.A. ve F.Y., şahısta kötü muamele izine rastlanılmadığını bir kez daha yinelerken, Birinci hakkında hastaneye sevkinin uygun olduğu yönünde Adli Olgu Bildirim Formu düzenleyen doktor M.A., Birinci'nin boynunda ekimoz olduğunu ve ne olduğunu sorduğunda Birinci'nin oruç tuttuğunu ve başının dönmesi sonucu merdivenlerden düştüğünü söylediğini kaydetti. Doktor M.A., şahsın herhangi bir kötü muameleye maruz kalmadığını, hatta Birinci'nin kendilerine iyi davranıldığını söylediğini, yapılan kontrollerde de darp cebir izine rastlamadıklarını belirtti.


