AK Parti torba teklifini Meclis'e sundu! Karşılıksız çeke cezada erteleme uzatılıyor
AK Parti, içinde çek kanunun da yer aldığı torba teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na (TBMM) sundu. Yeni torba teklifte çek cezalarının infazına ilişkin maddede değişiklik bekleniyor.
Çek Kanunu'nda gidilen değişiklikle, karşılıksız çek verme suçundan mahkum olanların cezalarının infazının durdurulmasıyla ilgili önceki kararda bulunan 24 Mart 2020 tarihi, 30 Nisan 2021 olarak yenilenerek düzenlemeden faydalanacakların kapsamı büyütüldü. Çek bedelinin ödenmeyen tutarının onda birini ödemek için belirtilen süre 30 Haziran 2022 tarihine kadar uzatılıyor.

TAKSİTLE ÖDEME KOLAYLIĞI GETİRİLDİ
Kalan kısmının 30 Haziran 2022 tarihinden itibaren ikişer ay arayla 15 eşit taksitle ödenmesi durumunda mahkemece, ceza mahkumiyetinin bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılmasına karar verilecek. 30 Haziran 2022'ye kadar çek bedelinin ödenmeyen kısmının onda birinin ödenmemesi halinde alacaklının şikayeti üzerine mahkemece hükmün infazının devamına karar verilecek. Hükümlü taksitlerden birini süresi içinde ilk defa ödemediği takdirde ödemediği bu taksit, sürenin sonuna bir taksit olarak eklenecek.

Kalan taksitlerden birini daha ödemediği takdirde alacaklının şikayeti üzerine mahkemece hükmün infazının devamına karar verilecek. Bu düzenleme 30 Nisan 2021 tarihine kadar işlenmiş ve yargılaması devam eden suçlar bakımından, çek bedelinin ödenmeyen kısmının onda birinin 30 Haziran 2022 tarihine kadar ve düzenlemede belirtilen taksitlerin süreleri içinde alacaklıya ödenmesi koşuluyla, infaz aşamasında uygulanabilecek.



