Mezar taşları kırılan ikiz şehitlerin babası konuştu: Yaram yeniden tazelendi! Nasıl eliniz uzandı?
Ankara Gölbaşı’nda 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan ikiz polis memurları Ahmet ve Mehmet Oruç’un (25) tahrip edilen mezar taşları onarıldı. Şehitlikteki manzarayı görünce acısının tazelendiğini söylen ikiz kardeşlerin babası Hacı Ali Oruç, “Mezarları görünce yaram yeniden tazelendi. Bu çocuklar sadece benim değil, Türkiye’nin şehitleridir. Vatanı, milleti için canını veren şehitlere nasıl eliniz uzandı?” dedi.
FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda F- 16'larla düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru ikiz kardeşler Ahmet ve Mehmet Oruç'un Adana'nın merkez Yüreğir ilçesine bağlı Alihocalı Mahallesi'ndeki şehitlikte bulunan mezarlarına hafta sonu zarar verildi.

Kimliği belirsiz kişilerce şehitlerin ve diğer mezarların taşlarının tahrip edildiğini gören vatandaşların ihbarı üzerine Terörle Mücadele (TEM), Güvenlik ve Asayiş Şube müdürlüklerine bağlı ekipler bölgeye sevk edildi. Yapılan incelemede şehitlikteki Türk bayraklarının sökülüp, yere atıldığı ve ikiz şehitlerin mezar taşları da dahil, mezarlıktaki 79 mezar taşının kırıldığı belirlendi.

Haberi alır almaz şehitliğe gelen ikiz şehitlerin babası Hacı Ali Oruç, mezar taşlarının kırıldığını görünce yıkıldı. Acılı baba Oruç'u, şehitliğe gelen emniyet müdürleri teskin etti. Adana Valisi Süleyman Elban ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay, şehit kardeşlerin mezarları dahil 79 mezar taşının kırılmasının ardından Ali Hocalı Mezarlığı'nda incelemelerde bulundu.



