A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
15 Aralık 2025, Pazartesi
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri 2 güne dikkat! 8 kuvvetinde fırtına, sağanakla karışık kar yolda: Ankara, Erzincan, Sivas 118. dönem ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Nereden öğrenilir? Yıllardır yanlış yapıyormuşuz! Temizlikte gizli tehlike: İşte doğru sanılan o 5 hata İnternet sitelerinde çerezler ne işe yarıyor? Kabul etmeli miyiz? Milyoner’de 500 bin TL’lik sorunun kilidini açtı! Aldığı riskle geceye damga vurdu Ela Rümeysa Cebeci’nin Cem Yılmaz’a attığı mesajlar ortaya çıktı Küreselcilik defteri kapanıyor mu? Trump’ın ABD’sinde yeni dönem BOZOK ve KAYI-30’dan güç gösterisi: Türkiye SİHA ve mühimmat çeşitliliğinde dünya lideri
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Gündem Haberleri Son dakika: Başkan Erdoğan'dan ulusa sesleniş! 18 yaş altı ve 65 yaş üstü için yeni karar alındı mı?

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan ulusa sesleniş! 18 yaş altı ve 65 yaş üstü için yeni karar alındı mı?

Giriş: 09.06.2020 18:28 Güncelleme: 09.06.2020 22:38
Son dakika: Başkan Erdoğan’dan ulusa sesleniş! 18 yaş altı ve 65 yaş üstü için yeni karar alındı mı?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından alınan yeni kararları açıkladı. 65 yaş üstü ve 18 yaş altı vatandaşlar için verilen kararı duyuran başkan Erdoğan, Türkiye'nin koronavirüs sürecini de değerlendirdi. Başkan Erdoğan, "Türkiye artık yerinde duramayan ve daha da güçlenen ileri yürüyen bir ülke oldu." şeklinde konuştu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs süreci hakkındaki yeni gelişmeler ve gündem hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan, "Yeni normal dediğimiz düzenin bir süre daha devam edeceği gerçeğine kendimizi alıştırmalıyız." dedi.

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından derlenenler;

Salgın dönemini özellikle Avrupa ile kıyasladığımızda en az kısıtlama ve ekonomik zorlukla atlattığımız bir gerçektir. Bu musibet tamamen silinene kadar hayatımızı maske, mesafe ve titizlik kuralları ile devam ettireceğiz. Yeni normal dediğimiz sürenin bir süre daha devam edeceğine kendimizi alıştırmalıyız. İhtiyaç duyduğumuz her türlü imkana sahibiz. Sadece bu süreçte açtığımız hastanelerin yatak kapasitesi pek çok ülke ile yarışacak durumda. Modernize ettiğimiz hastaneler sayesinde güvendeyiz. Genel Sağlık Sigortası Sistemimiz dünyaya örnek olmuştu. Sayıları 1 milyon 100 bini bulan sağlık ordumuzla milletimizin hizmetindeyiz. Milletimiz artık bilinçlenmiştir. Elbette zaman zaman istemediğimiz görüntüleri şahit oluyoruz.

İnşallah her şey çok farklı gelişecek Milletimden hem yeni dönemin kurallarına uyarak işine sıkı sıkı sarılarak destek vermesini bekliyoruz. 2023 hedeflerimize varmaya çok yakınız. Evlatlarımıza emanet edeceğimiz büyük ve güçlü Türkiye'nin son dönemeçlerine giriyoruz. Gelin milli iradeye sahip çıkarak, ekonomimizi büyüterek güvenliğimizi sınırlarımızın ötesine çıkartarak tek yumruk halinde zaferle noktalayalım. Darbenin ve cuntaların pençesinden kurtarıp yerli ve milli ülkemize borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebiliriz.

Hiçbir salgının ülke ve millet olarak dayanışmamızdan kardeşliğimizden büyük olmadığını bilerek yolumuza devam ediyoruz. Kimi kısıtlamaları değerlendirerek milletimizle paylaşıyoruz.

Başkan Erdoğan: Zaman zaman istemediğimiz görüntülere şahit oluyoruzBaşkan Erdoğan: Zaman zaman istemediğimiz görüntülere şahit oluyoruz BAŞKAN ERDOĞAN: ZAMAN ZAMAN İSTEMEDİĞİMİZ GÖRÜNTÜLERE ŞAHİT OLUYORUZ

TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR

Lokanta kafe, gibi işletmelerin kapanış saati 22'den 24'e uzatılmıştır.

Gösteri gibi işletmeler 1 Temmuz'dan itibaren faaliyet geçebilecektir. 65 üstü yaşları 10 ile 20 arasında dışarı çıkabilecektir.

18 yaş altı kısıtlaması ile ebebeynlerinin yanında olma şartı ile tümü ile kalkmıştır.

Nikah salonları 15 haziran, düğün salonları ise 1 Temmuz'dan itibaren belirli kurallar çerçevesinde hizmet vermeye başlayabilecektir.

Sinema, tiyatro, gösteri merkezi gibi işletmeler 1 Temmuz'dan itibaren belirlenen kurallara göre faaliyete geçebilecektir.

Aldığımız kararların milletimize faydalalı olmasını istiyoruz.

65 yaş üstüne sokağa çıkma izni! Başkan Erdoğan açıkladı65 yaş üstüne sokağa çıkma izni! Başkan Erdoğan açıkladı 65 YAŞ ÜSTÜNE SOKAĞA ÇIKMA İZNİ! BAŞKAN ERDOĞAN AÇIKLADI

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN İLAÇ AÇIKLAMASI

Bugüne kadar sağlık yardımı veya ihracat izni talebine karşılık verdiğimiz sayı 125'i bulmuştur. Hekimlerimizin, korona tedavisinde etkin şekilde kullandığı ilacı TÜBİTAD çatısı altında çalışan bilim insanlarımız kendileri üretmeye başladı. Çalışmaların ardından ilaç kullanıma başlayacaktır.

Başkan Erdoğan müjdeyi verdi: Türk bilim adamları Kovid-19 tedavisinde kullanılan ilacı ürettiBaşkan Erdoğan müjdeyi verdi: Türk bilim adamları Kovid-19 tedavisinde kullanılan ilacı üretti BAŞKAN ERDOĞAN MÜJDEYİ VERDİ: TÜRK BİLİM ADAMLARI KOVİD-19 TEDAVİSİNDE KULLANILAN İLACI ÜRETTİ

TÜRKİYE AYAKTA KALAN ÜLKE OLDU

DSÖ ve IMF'nin açıklamalarını takip ettik. 2020'de dünya genelinde büyük üretim kayıpları, işsizlik oranlarında yükselişler beklendi. Merkez Bankaları maliye ve para politikalarını içeren paketler açıklandı. Avrupa ve Amerika'da açıklanan yüksek paketlere rağmen toparlanma sınırlı görüldü. Oldukça ciddi rakamlara çıkan kamu destekleri de büyük darbe vuracak gibi görülüyor.

Türkiye ise kapsamlı tedbirleriyle en aza indirmeyi başardı. Dünyanın en iyi sağlık sitemlerinden birine sahip olmakla birlikte sağlım yapımızla birlikte tüm vatandaşlarına ücretsiz hizmet veren nadir ülkelerden biri oldu.

Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet diyerek18 yıl öne 4 temel taş belirlemiştik. Bunların ardından ulaşım, tarım, enerji ve dış politikayı da ekledik. Türkiye artık yerinde duramayan ve daha da güçlenen ileri yürüyen bir ülke oldu.

Mart ayından bu yana 3 milyondan fazla kişi kısa çalışma programından yararlandı. 5 milyar tl harcama yapıldı. Bu durumdan yararlanamayanlara da nakdi destek verdik. Bu destekden de 1 milyondan fazla kişi yararlandı. Halkbank aracılığı ile 1 milyon 300 bin vatandaşımıza destek verildi.

Esnafımızın, üreticimizin, sanayicimizin ve çalışanlarımızın yanında yer almaya devam edeceğiz. Verdiğimiz mücadeleyi salgın döneminde de başarıyla sürdürdük. Enflasyon ve faizlerin düşüşe geçtiği önemli başarıların elde edildiği kazanımlara sahip çıktı. Ekonomik İstikrar Kalkanı gibi çok tedbirlik bir paketi hızlı bir şekilde devreye alabilirdik. Dışarıdan ve uluslararası hiçbir şirketten talepte bulunmadan vatandaşlarımıza sahip çıktık.

Konutta tarihin en düşük maliyetleri ve en kolay ödemelerini veren bir duruma geldik. Otomotivde de aynı finanssal destekleri sağladık Devreye aldığımız adımlar Türkiye'nin ekonomik açıdan ne kadar sağlam olduğunu sergiledi. İstihdamda gerçekleştireceğimiz sıçrama ile bu durumu taçlandırmamız lazım. Çok kapsamlı bir reform planı hazırladık. ocak 2019 Nisan 2020 arasında işsiz kalan arkadaşlarımıza istihdam sağlamyı hedefledik. Salgın öncesinden daha iyi bir istihdam dönemine gelmek için uğraşacağız.

25 YAŞ ALTINA İSTİHDAM DESTEĞİ

25 yaş altı ve 50 yaş üstünün kolay bir şekilde istihdam edilmesi için çalışma başlatıyoruz. Tesis edilecek karma model ile işçilerin kazanılmış hakları korunacak. İlave destek de sağlayacağız. Çalışanlarımız emeklilikte daha da rahat edecek. Devlet bu konuda elini taşın altına koyacak. İsthidam kalkanını sürekli hale getirmeyi hedefliyoruz. Uzun vadeli kaynak sağlayacak bir sistem kuracağız. Tamamlayıcı emeklilik sistemini de inşallah 2022'de yürürlüğe koyacağız.

TERÖRLE MÜCADELE

Devlet dağda taşta Cudi'de Gabar'da her yerde mücadelesini yapıyor. Polisimiz, Mehmetçiğimiz, korucumuz ve jandarmamız bayram seyran demeden terörle mücadelesini sürdürüyor.

Savunma Sanayi'deki yatırımlar yüzde 70'lere çıktı. Tek terörist kalmayıncaya kadar bu mücadelemiz sürecek.

Ülkemizde çalışmak isteyen herkesi iş sahibi edene kadar proje üretmeye çalışmaya devam edeceğiz. Real sektörümüze ve sanayicimize daha çok destek vereceğiz. İstihdamı daha çok artıracağız.

Salgın döneminde ülkelerin kendi kendisine yetebilmesi daha çok anlaşıldı.

Türkiye son dönemde çok önemli adımlar attı. 20 milyar liralık yatırım teşvik planı bunlardan biridir. Ertelenen yatırım planlarını öne çekmek için çalışıyoruz. Salgın dönemindeki mücadelemiz ile bu alanda dünyadaki en iyilerden biri olduğumuzu gösterdik. Dünya ekonomisindeki yerimizi daha da sağlama alacağız.

İçerdekiler hala anlamak istemiyor. İlk çeyrekte Türkiye dünyada yüzde 4,5 ile 1. sırada gösteriliyor. Bu büyümeyi devam ettireceğiz. Çünkü zemin sağlam. Nisan'daki kayıplarımıza rağmen Mayıs ayı verileri geleceği işaret ediyor. Firmalarımızın üretimlerine devam etmelerinin payı var. Toparlanma yerini inşallah hızlı bir büyümeye bırakacaktır. Bu olumlu süreci desteklemekte kararlıyız.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ENFLASYON MESAJI

Amacımız 2020'de yüzde 8,5 olarak belirlenen enflasyonu 2021'de yüzde 6, 2022'de yüzde 5'in altına indirmeyi planlıyoruz. Birileri zil takıp oynuyordu. Bakın Borsa İstanbul ne hale geldi. Hadi bunları da söyleyin. Daha çok güzel şeyler göreceksiniz.

Tüm bu göstergenler Türkiye'nin normalleşme dönemine güçlü girdiğini gösteriyor. Bu tablo 2023 hedefine ekonomimizi de hazırlayacak.

125 ÜLKEYE TIBBİ YARDIM

128 ülkeden 80 bin vatandaşımızı Türkiye'ye getirerek ailelerine kavuşturduk. Dış politikadaki başarılı sürecimizde 125 ülkeye de koronavirüsle mücadele için 125 ülkeye tıbbi yardım gönderdik.

Rusya ile 5 Mart'ta imzaladığımız mutabakatı sürdürdük. İdlib'in çatışma ortamına sürüklenmesine izin vermeyeceğiz.

TERÖR NEFES ALDIRILMIYOR

Bölücü terör örgütünün yeniden palazlanma çalışmalarına müsade etmedik. Operasyonlarımızı kesintisiz bir şekilde sürdürdük.

İnsanımıza ekmek götüren gruplarımıza yapılan kalleş saldırıları da unutmadık. Bölücü terör örgütüne nefes aldırmıyor. Türkiye 40 yıla yaklaşan terörle mücadelesinde altın çağını yaşıyor. Emperyalistlere tetikçilik yapanlar kendilerini bekleyen acı akıbetten kurtulamayacaklar. Türkiye inşallah çok yakında terör belasını gündeminden çıkartacaktır.

LİBYA'DAKİ SON DURUMU DEĞERLENDİRDİ

Sağdan soldan toplanan lejyonerler ile Libya'da darbe girişimine kalkışanlar, kaçacak delik arıyor. Libya'ya kurulan uluslararası tuzak Türkiye'nin ve Libya hükümetinin dik duruşuyla bozulmuştur. Libyalı kardeşlerimizi desteklemeyi sürdüreceğiz. Askeri eğitimden hükümetin kuruluşuna kadar her konuda elimizdeki hizmetleri paylaşacağız. Darbecileri değil Libyalı kardeşlerimizden yanayız. Biz medeniyetlerin beşiği Akdeniz'de gerilim istemiyoruz. Libya'da kan görmek istemiyoruz. Libya'daki soruna askeri çözüm bulunamayacağını artık herkesin kabul etmesi gerekiyor. Türkiye'nin kimsenin ne toprağında ne kaynaklarında gözü vardır. Biz asırlara dayanan dostluğun devamının peşindeyiz.

MUHALEFETE SERT TEPKİ

Libya meselesi Türk savunma gücü yanında ülkemizdeki muhalefetin çapını da göstermiştir. Muhalefetin milletimizin çıkarlarını korumak gibi bir durumu olmadığını bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Libya'nın özellikle Türkiye'nin Libya hükümeti ile imzaladığı deniz yetki alanları anlaşmasından dahi rahatsız olmuşlardır. Doğu Akdeniz'de petrol arama faaliyetlerimize Rumlarla aynı tepkiyi vermişlerdir.

BM'nin tanıdığı Libya hükümetine terörist iftirasını atacak kadar ileri gitmişlerdir. Ülkemizin Libya'da çamura saplanması, başarısız olması için çok bekledirler. Türkiye ve Libya halkı olarak tarihi bir başarıya imza atarak hamdolsun bunların heveslerini bir kez daha kursaklarında bıraktık bırakacağız. Hem içerdeki hem dışarıdaki darbecileri, terör sevicileri hüsrana uğratmaya devam edeceğiz.

BAŞKAN ERDOĞAN TWITTER'DAN DUYURDU: TEDBİRLERİ SIKI TUTMAK MECBURİYETİNDEYİZ

Başkan Erdoğan, Twitter'dan koronavirüs tedbirleriyle ilgili infografik paylaşımda bulundu. Başkan Erdoğan paylaşımında, ''Koronavirüs musibetinin kökü tamamen kazınana kadar hayatımızı MASKE-MESAFE-TEMİZLİK ilkeleri çerçevesinde düzenlememiz gerekmektedir.'' ifadelerini kullandı.

Koronavirüs musibetinin kökü tamamen kazınana kadar hayatımızı MASKE-MESAFE-TEMİZLİK ilkeleri çerçevesinde düzenlememiz gerekmektedir. pic.twitter.com/0wZFzrCV9J

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) June 9, 2020

Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
Şarkıcı Güllü’nün ölümünde perde aralandı! Eski patronu A Haber’de: Bu bir cinayet
TÜRK TELEKOM REKLAM
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • 2 güne dikkat! 8 kuvvetinde fırtına, sağanakla karışık kar yolda: Ankara, Erzincan, Sivas
  • Steam kış indirimleri ne zaman başlıyor? İşte başlangıç ve bitiş tarihi
  • Vitamin D ve kalsiyumu birlikte alırsanız kemiklerinizde ne olur?
  • Zemheri ayı nedir, kaç gün sürer? İşte 2025-2026 Zemheri başlangıç ve bitiş tarihi
  • Türkiye’nin en nadir bebek isimleri: Sadece bir kişide var! İşte TÜİK'in o listesi
  • İŞKUR İspanya ağır vasıta şoför başvuru ekranı açıldı mı? Kimler başvurabilecek?
  • Google 67 akımı nedir, ekran neden sallanıyor? 6-7 akımı ne anlama geliyor?
  • Memur maaşları ocakta ne kadar olacak? Zamlı tablo ortaya çıktı: Polis, doktor...
  • Kar, yağmur, sis… Meteoroloji yeni haftayı açıkladı: Hangi iller risk altında?
  • ÖGG 94. Yenileme sınavı bugün saat kaçta? Özel Güvenlik sınav kaç soru, kaç dakika?
  • 15 dakika yeter! Kışın çamaşırları anında kurutan o yöntem: Tek bir malzeme
  • Ocak temizliğine son veren ipucu! Tencereye attığınızda taşma duracak
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS