Naneli Şekerden Sonra Tad Alma Garipliği: Her Şey Neden Soğuk Geliyor?
Naneli şekerin sıkça kurtarıcı bir rol üstlendiği doğru. Genellikle ağızda oluşan farklı tatları bastırmak için tercih edilir. Ancak, naneli şeker veya sakız çiğnedikten sonra yaşadığımız o soğuk hissin arkasında yatan gerçek ilginç bir bilim hikayesiyle dolu.
- Giriş Tarihi: 13:56 | 26.04.2024
Bilim insanları, naneli ürünlerin tüketilmesinden sonra içilen suyun neden daha soğuk hissedildiğini açıkladı. Bu hissin altında, reseptör potansiyel katyon kanalının bir alt üyesi olan TRPM8 adı verilen bir proteine dayalı bir mekanizma yatıyor. TRPM8, soğuk algısını tetikleyen bir mekanizma olan soğuk duyu reseptörlerini etkileyen önemli bir rol oynar.