Afrika ve Arabistan'dan çöl tozu geliyor! Toz fırtınası Türkiye'ye ne zaman gelecek?

Afrika ve Suudi Arabistan'dan gelen toz toz taşınımın yarından sonra tüm Türkiye'de etkili olması bekleniyor. Peki hangi bölgelerde görülmesi bekleniyor? Meteoroloji uzmanı Güven Özdemir, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Afrika ve Arabistan'dan çöl tozu geliyor! Toz fırtınası Türkiye'ye ne zaman gelecek? 1

Afrika ve Suudi Arabistan üzerinden gelecek toz taşınımı özellikle Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu üzerinde etkisini gösterecek.

Afrika ve Arabistan'dan çöl tozu geliyor! Toz fırtınası Türkiye'ye ne zaman gelecek? 2

Marmara ve Ege Bölgesi'ni de etkileyecek mi? Meteoroloji uzmanı Güven Özdemir, A Haber canlı yayınında konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalardan satır başları;

Afrika ve Arabistan'dan çöl tozu geliyor! Toz fırtınası Türkiye'ye ne zaman gelecek? 3

Tabii ki toz taşınımı faydalı olduğu kadar da zararları var ama söylendiği gibi toz taşınımı eser miktarda yani öyle korkutucu boyutta değil. Yok gibi diyebiliriz. Daha çok Güney Doğu Anadolu Bölgesi sınır bölgelerimiz Perşembe ve Cuma günü etkili olacak.

Afrika ve Arabistan'dan çöl tozu geliyor! Toz fırtınası Türkiye'ye ne zaman gelecek? 4

Olumsuz yönde etkisi olmayacak. Sağlımızı etkileyecek düzeyde değil.

Afrika ve Arabistan'dan çöl tozu geliyor! Toz fırtınası Türkiye'ye ne zaman gelecek? 5

Ege Bölgesi için de yok gibi diyebiliriz. Ama tabii ki çöl tozlarının zararları olduğu kadar da faydası var. Çok miktarda olduğu zaman da kronik hastalığı olanlara etkili oluyor.

Şu anda Türkiye'yi tehdit edici herhangi bir şey yok.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin