A HABER GALERİ
İşte ıslak mendil gerçeği
Hijyen Konseyi tarafından yapılan çalışma kapsamında bazı restoranlardan toplanan ve laboratuvarda mikrobiyolojik kontrollerden geçirilen, markaları, içeriği, üreticisi belirsiz, tek kullanımlık 22 ıslak mendilden 7'sinde, el silinemeyecek boyutta sakıncalı bakteriler tespit edildi.
Hijyen, temizlik ve buna bağlı sağlık konularında çalışmalar gerçekleştirmek üzere kurulan, belli bir yere ve makama bağlı olmayan Hijyen Konseyi, gıda mühendisleri, veteriner hekimler, hukukçular, akademisyenler, laborantlar, sağlıkçılar ile gıda ve tüketici dernekleri üyelerinden oluşuyor.
"Daha temiz bir toplum ve yaşam" hedefiyle bazı araştırmalar gerçekleştiren Konsey, son olarak ıslak mendilleri mercek altına yatırdı.
Merdiven altı olarak tabir edilen sağlıksız ortamlarda üretimi yapılan, restoranlarda yemek öncesi ve sonrasında el temizliği için verilen, üreticisi ve içeriği paketinin üzerinde yazmayan tek kullanımlık ıslak mendillere karşı tüketicilerin dikkatli olması istendi.
Konsey, restoranlarda verilen mendillerin önemli bölümünün paketinde üretici ve içerik bilgisinin yer almadığına dikkati çekti.
Hijyen ve Sağlık Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fuat Çetinkaya, tüketicileri restoranlarda kullandıkları ıslak mendiller konusunda uyararak, "Yapılan bu çalışmada, özellikle bağışıklık sistemi baskılanmış veya yeterli olmayan kişilerde enfeksiyona yol açabilecek bakterilerin tespit edilmiş olması anlamlıdır ve önemlidir" dedi.