A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
24 Aralık 2025, Çarşamba
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Oyunseverler buraya! Epic Games yeni ücretsiz oyununu açıkladı Kasalarında servet yatıyor! Dünyanın en zengin 10 ailesi belli oldu Diyet yapmanıza gerek kalmayabilir! Beyindeki o gizli güç devreye girdi Regaip Kandili mesajları 2025 | Resimli, kısa ve uzun kandil sözleri Karakteriniz telefon modunda gizli! Sessize alanlar hakkında ilginç veri ’Google yorumları’ oyunu deşifre oldu! Dijital mecrada ‘küresel’ aldatmaca 30 Aralık BİM aktüel kataloğu yayımlandı: 2025’in son indirimleri belli oldu! Sahte Kabadayı’daki papağan Ziya’nın sesi bakın kime ait! Kemal Sunal değilmiş...
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.

A HABER GALERİ

  • En Yeniler
  • Gündem
  • Yaşam
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Spor
  • Otomobil
  • Teknoloji
Haberler Gündem Galerileri Türkiye'nin 100 yıllık hayali gerçek oldu! Yeni Altay TSK envanterinde | Uzman isim A Haber'de değerlendirdi

Türkiye'nin 100 yıllık hayali gerçek oldu! Yeni Altay TSK envanterinde | Uzman isim A Haber'de değerlendirdi

Türkiye'nin 100 yıllık hayali olan milli ana muharebe tankı yeni Altay, artık Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine girdi. Seri üretim hattından çıkan Yeni Altay tankının teslimi ile BMC Ankara Zırhlı Araç Üretim Tesisi'nin resmi açılış töreni bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara Kahramankazan'da gerçekleştirildi. A Haber canlı yayınına katılan Türkiye Ekonomik, Siyasal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. İlyas Bozkurt, TSK envanterine giren yeni Altay tankının, Amerikan Abrams tanklarına muadil olduğunu ve modern savaş konseptinin temelini oluşturan kara harekatı kabiliyetini zirveye taşıyacağını belirtti. İşte Altay'ın dosta güven düşmana korku veren özellikleri...

ahaber.com.tr Haber Merkezi
Giriş Tarihi: 28.10.2025 10:13 Güncelleme Tarihi: 28.10.2025 16:25
BU ALBÜMÜ PAYLAŞ
Türkiye’nin 100 yıllık hayali! Milli gurur Altay envantere giriyor | Detaylar A Haber’de

Türkiye'nin 100 yıllık hayali olan milli ana muharebe tankı Altay, artık Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine girdi.

Türkiye’nin 100 yıllık hayali! Milli gurur Altay envantere girdi | İşte dosta güven düşmana korku veren özellikleri...

TÖRENE BAŞKAN ERDOĞAN KATILDI
Türk Savunma Sanayii'nin en önemli projelerinden olan "Altay Ana Muharebe Tankı'nda" ilk teslimatlar bugün yapıldı. Aynı gün tankların üretildiği Ankara'daki yeni fabrikanın resmi açılışı da gerçekleştirildi.

Türkiye’nin 100 yıllık hayali! Milli gurur Altay envantere girdi | İşte dosta güven düşmana korku veren özellikleri...

Seri üretim hattından çıkan Yeni Altay tankının teslimi ile BMC Ankara Zırhlı Araç Üretim Tesisi'nin resmi açılış töreni bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara Kahramankazan'da gerçekleştirildi.

Türkiye’nin 100 yıllık hayali! Milli gurur Altay envantere girdi | İşte dosta güven düşmana korku veren özellikleri...

"YENİ DÜZEN KURTLAR SOFRASI"
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramankazan'da BMC Ankara Tank ve Yeni Nesil Zırhlı Araçlar Üretim Tesisi Açılışı ve İlk Yeni Altay Tankları Teslimat Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Değişen ve giderek acımasız hale gelen yeni dünya düzeninde, Türkiye'nin neden güçlü olması gerektiğini vurgulayan Başkan Erdoğan "Uluslararası hukuk insanlara artık güven vermiyor. Bunu öne 1990'lı yıllarda Bosna'da gördük. 14 yıl boyunca Suriye'de gördük. Son olarak da 70 bin masumun hayatını kaybettiği Gazze'de gördük. Ne uluslararası hukuk ne dev bütçeli kurumlar bu katliamların önüne geçemedi. Bunun için her alanda güçlü ve her alanda caydırıcı olmanız gerekiyor. Aksi takdirde kurtlar sofrasına dönüşen bu düzende kimse kimseye acımaz." dedi.

Türkiye’nin 100 yıllık hayali! Milli gurur Altay envantere giriyor | Detaylar A Haber’de

ALTAY TANKI A HABER'DE

YENİ NESİL SİSTEMLERLE SAVAŞ MAKİNESİ HALİNDE
Altay tanklarının kullanım ve bakım eğitimleri için HAVELSAN tarafından 44 farklı tipte 94 eğitim aracı geliştiriliyor. Modernize edilen ve "Yeni Altay" adını alan tank, yeni nesil sistemlerle tam bir savaş makinesi haline geldi.

Türkiye’nin 100 yıllık hayali! Milli gurur Altay envantere giriyor | Detaylar A Haber’de

5 YILDA 250 ALTAY TANKI TESLİM EDİLECEK
Seri üretim programı kapsamında, 2025'te 3 tankın teslim edilmesi planlanıyor. 2026'da 11, 2027'de 41, 2028'de ise 30 tankın teslim edilmesiyle birlikte, dört yılda 85 T1 konfigürasyonlu Altay tankı TSK'ya kazandırılacak.

2028'den itibaren yerli "Batu" motoruna sahip 165 adet T2 konfigürasyonu tankların üretimine geçilecek. Böylece önümüzdeki 5 yılda 250 Altay tankı Türk ordusunun hizmetine sunulmuş olacak.

TÜRKİYE'NİN CAYDIRICI GÜCÜNÜ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARACAK
300'ü aşkın Türk mühendisinin emeğiyle geliştirilen Altay tankı, İHA/SİHA'lar ve istihbarat sistemleriyle entegre görev yapabilecek şekilde tasarlandı. Yerli savunma sanayiinin en büyük adımlarından biri olarak öne çıkan Yeni Altay, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında Türkiye'nin caydırıcı gücünü en üst seviyeye çıkaracak.

Türkiye’nin 100 yıllık hayali! Milli gurur Altay envantere giriyor | Detaylar A Haber’de

TÜRKİYE'NİN 100 YILLIK HAYALİ! ALTAY TANKI BUGÜN ENVANTERE GİRECEK

"100 YILLIK HAYAL İÇİN BUGÜN GERİ SAYIM"
Detayları A Haber Ankara İstihbarat Şefi Arzu Fidanverdi aktardı. Fidanverdi 'nin açıklamaları şöyle: "Türkiye'nin yüzyıllık hayali için bugün geri sayım başladı. Türk Savunma Sanayii'nin en önemli projelerinden olan "Altay Ana Muharebe Tankı'nda" ilk teslimatlar bugün yapılacak. Aynı gün tankların üretildiği Ankara'daki yeni fabrikanın resmi açılışı da gerçekleştirilecek. Bu iki programa Başkan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Altay tankı, İHA/SİHA'lar ve istihbarat sistemleriyle entegre görev yapabilecek şekilde tasarlandı."

Türkiye’nin 100 yıllık hayali! Milli gurur Altay envantere giriyor | Detaylar A Haber’de

İŞTE DEVASA ÖZELLİKLERİ...

İthal güç grubuyla başlayan seri üretim süreci, yerli BATU Güç Grubu ile devam edecek. Proje kapsamında 85 T1, 165 T2 konfigürasyonunda olmak üzere 250 tank, Kara Kuvvetleri Komutanlığına kazandırılacak.

ALTAY Tankı prototipleri üzerinde ihracat lisansı engeli sebebiyle yapılan yerlileştirme ve kazandırılan ilave yetenekler sonrasında çok daha üstün yeteneklere sahip "YENİ ALTAY" tankı ortaya çıktı.

Türkiye’nin 100 yıllık hayali! Milli gurur Altay envantere giriyor | Detaylar A Haber’de

ALTAY Tankı'na kazandırılan yetenekler arasında aktif koruma sistemi, yeni güç grubu, geliştirilmiş zırh sistemi, yenilenen atış kontrol sistemi, yenilenen araç kontrol sistemi, yerlileştirilen sistemler (hız azaltan, nişancı 2. derece görüş sistemi, palet, kule çember dişlisi, yakıt ve hidrolik pompalar, mobil gizleme ağı, periskop, rotor gibi) yer alıyor.

Yeni Nesil Ana Muharebe Tankı ALTAY, yakın coğrafyada son dönemde yaşanan muharebe deneyimlerinden ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin geleceğe yönelik ihtiyaçlarından yola çıkılarak geliştirilen yeni koruma konseptine göre yeniden tasarlandı ve ALTAY T1 konfigürasyonuna yükseltildi.

Türkiye’nin 100 yıllık hayali! Milli gurur Altay envantere giriyor | Detaylar A Haber’de

ALTAY T1, muharebe alanında karşılaşılabilecek tüm tehditler dikkate alınarak geliştirilmiş pasif, reaktif ve aktif koruma bileşenlerinden oluşturulan çepeçevre zırh koruması ile güçlü bir korumaya sahip olacak.

Muharebe sahasının en güçlü tank tehditlerine ve en gelişmiş güdümlü anti-tank füzelerine karşı etkin pasif zırh korumasının yanında, özellikle RPG tehditlerine karşı yeni nesil reaktif zırh (ERA) ve kafes zırh ile tüm anti-tank roket ve güdümlü füzelerine karşı 360 derece koruma sağlayan Aktif Koruma Sistemi de ALTAY T1 Ana Muharebe Tankı'na entegre edilerek tüm koruma sistemi güncellendi.

Türkiye’nin 100 yıllık hayali! Milli gurur Altay envantere giriyor | Detaylar A Haber’de

ALTAY T1'de ayrıca gövde mühimmat bölgelerinde infilak geciktirici tedbirler ve genişletilmiş kule arka bölmesi yer alacak.

Modern muharebe koşullarında önemli görevler üstlenecek ALTAY, yüksek teknoloji silah sistemleri sayesinde sağlayacağı üstün ateş gücünü, gelişmiş atış kontrol sistemleri ile en yüksek isabet oranlarıyla son kullanıcıların hizmetine sunacak. Mürettebatın korunması, yeni nesil hibrit koruma sistemleriyle sağlanacak. Bu sayede manevra kabiliyeti, çeviklik ve beka optimize edilecek.

BMC tarafından güç grubu dahil yenilenen ve yerlileştirilen sistemleriyle ALTAY Ana Muharebe Tankı, seri üretim testleri için 2023 yılında Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edilmişti.

Seri üretim, tankın ilave yetenekler kazanacağı T2 konfigürasyonuyla devam edecek.

Türkiye’nin 100 yıllık hayali! Milli gurur Altay envantere giriyor | Detaylar A Haber’de

UZUN BİR MİLLİ SAVUNMA BAŞARISININ ÜRÜNÜ
Kara Kuvvetleri'nin ana muharebe tankı olacak Yeni Altay'ın seri üretimi, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan 840 bin metrekarelik dev üretim kampüsü içinde başladı. Bu kampüste, tankın kalbini oluşturan motor üretiminin yapıldığı BMC Power tesisi de yer alıyor. Türk mühendislerinin eseri olan Yeni Altay, hikâyesi Sakarya Arifiye'de başlayan ve Ankara'da tamamlanan uzun bir milli savunma başarısının ürünü.

2028'DEN İTİBAREN YERLİ "BATU" MOTORUNA SAHİP
Seri üretim programı kapsamında, 2025 yılı içinde 3 tankın teslim edilmesi planlanıyor. 2026'da 11, 2027'de 41, 2028'de ise 30 tankın teslim edilmesiyle birlikte, dört yılda 85 adet T1 konfigürasyonlu Altay tankı TSK'ya kazandırılacak. 2028'den itibaren yerli "Batu" motoruna sahip 165 adet T2 konfigürasyonu tankların üretimine geçilecek. Böylece önümüzdeki 5 yılda toplam 250 Altay tankı Türk ordusunun hizmetine sunulmuş olacak.

Türkiye’nin 100 yıllık hayali! Milli gurur Altay envantere giriyor | İşte dosta güven düşmana korku veren özellikleri...

ALTAY TANKI SAHADA! SAVAŞ DOKTRİNİNDE YENİ SAYFA

ALTAY'IN STRATEJİK ROLÜ
A Haber canlı yayınına katılan Türkiye Ekonomik, Siyasal ve Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. İlyas Bozkurt, TSK envanterine giren yeni Altay tankının, Amerikan Abrams tanklarına muadil olduğunu ve modern savaş konseptinin temelini oluşturan kara harekatı kabiliyetini zirveye taşıyacağını belirtti. Bozkurt, "Harekat mutlaka karada biter" diyerek Altay'ın bu stratejideki kilit rolüne dikkat çekti.

Türkiye’nin 100 yıllık hayali! Milli gurur Altay envantere giriyor | İşte dosta güven düşmana korku veren özellikleri...

ZAFERİN ANAHTARI KARADAN GEÇER
İlyas Bozkurt'a göre, dünyada tank teknolojileri çağ atlarken Türkiye, Altay ile bu yarışta önemli bir adım attı. Modern savaş doktrininin temelini İkinci Dünya Savaşı'nda olduğu gibi hava kuvvetleri ve tankların entegre çalışmasının oluşturduğunu belirten Bozkurt, hava kuvvetlerinin sahayı yumuşatmasının ardından zaferin ancak güçlü, hızlı ve araziye uyumlu tankların karaya girmesiyle kazanılabileceğini vurguladı.

Türkiye’nin 100 yıllık hayali! Milli gurur Altay envantere giriyor | İşte dosta güven düşmana korku veren özellikleri...

AMERİKAN ABRAMS RAKİP
İlyas Bozkurt, Amerikan Abrams tanklarının muadili olarak nitelendirdiği Altay'ın; 120 mm'lik topu, dijital sistemleri, 360 derece görüş sağlayan kameraları gibi üstün özelliklere sahip olduğunu ifade etti. Bozkurt, Türkiye'nin savunma sanayinde rakiplerine göre çok yeni olduğunu, 1974'te Aselsan'la başlayan, Özal döneminde hızlanan ancak sonrasında duraklayan sürecin son yirmi yıldaki emeklerle bugünkü seviyeye ulaştığını belirtti. Bu nedenle Altay'ın, çok uzun zamandır beklenen ve büyük bir birikimin sonucu olan stratejik bir başarı olduğunu söyledi.

AHABER - Haberler, Son Dakika Haberleri
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • AHABER - Haberler, Son Dakika Haberleri
  • Apple iTunes iPhone
  • Apple iTunes iPad
  • Google Play Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS