Torba yasada neler var? AK Parti Meclis'e sundu! İşte 80 maddelik düzenlemenin detayları

AK Parti tarafından hazırlanan 80 maddelik torba yasanın detayları netleşti. Buna göre torba yasada bankalar ve finans kuruluşlarının enflasyon muhasebesi kapsamı dışında tutulması, KKM'nin süresinin uzatılması, deprem bölgesinde fahiş fiyatla satış yapanlara katlamalı ceza gibi birçok önemli madde bulunuyor.
AK Parti, bankalar ve finans kuruluşlarının enflasyon muhasebesi kapsamı dışında tutulması, KKM'nin süresinin uzatılması, deprem bölgesinde fahiş fiyat artışlarına katlamalı ceza verilmesi gibi önemli düzenlemeler içeren torba yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.
AK Parti'nin TBMM Başkanlığına sunduğu torba yasa teklifinde öne çıkan bazı düzenlemeler şöyle:

İLK KONUT HARİÇ: Banka Sigorta ve Muameleleri Vergisi konut kredileri istisnası sadece ilk konut için geçerli olacak. Diğer konutlardan BSMV alınacak.
BANKALARA ENFLASYON MUHASEBESİ UYGULANMAYACAK: Banka ve finans kurumlarına 2024 ve 2025 yıllarında enflasyon muhasebesi uygulanmayacak.

SIKINTILI ŞİRKETLERE UZATMA: Finansal sıkıntıda olan şirketlere tanınan borç yapılandırma olanağının süresi 2 yıl daha uzatılacak. Ayrıca Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a 2 yıl süre uzatımı yetkisi de veriliyor.
KKM'DE VERGİ İSTİSNASI UZATILACAK: Kur Korumalı Mevduattan (KKM) elde edilen gelirlere sağlanan kurumlar vergisi istisnasının süresi 30 Haziran 2024'e uzatılacak.









