Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’dan KOBİ’lere müjde! 450 milyon dolarlık destek geliyor
Hükümetin ekonomiyi daha da ileri taşıma adına kararlı adımları devam ediyor. KOBİ’lere yönelik büyük bir desteğin daha hayata geçirileceğini duyuran Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Dünya bankası ile 450 milyon dolarlık bir desteği önümüzdeki haftalardan itibaren yine KOBİ’lerimizin toparlanması adına bölgedeki KOBİ’lere sunuyor olacağız. Bu program kapsamında 11 ilimizdeki küçük ve orta ölçekli büyüklükteki işletmelerimize 120 bin ila 500 bin TL’lik bir desteği sağlıyor olacağız’’ ifadelerine yer verdi.
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Gaziantep'e giden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, AK Parti İl Başkanlığı'nın ardından depremin vurduğu Nurdağı ve İslahiye İlçelerini ziyaret etti.
"YENİ SANAYİ BÖLGELERİ KAZANDIRDIK"
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, OHAL kararnamesi kapsamında yeni sanayi alanlarını bölgeye kazandırdıklarını kaydederek, bunların 11'inin Gaziantep'te olduğunu ve bu sanayi alanlarının toplam miktarının 2 bin 300 hektar alan olduğunu aktardı.

Depremden etkilenen bu ilçeleri cazibe merkezleri programına dahil ettiklerini vurgulayan Bakan Kacır, ''Depremin ilk anından itibaren devletimiz tüm imkanlarıyla sahada vatandaşının yanında yer almıştır. Bölgenin canlı günlerine geri dönebilmesi için konut ihtiyacı kadar acil müdahale gerektiren bir diğer husus da kuşkusuz ekonominin ve sanayinin eski parlak günlerine hatta daha ileri seviyelere erişebilmesi. Bu nedenle zarar gören sanayi tesisleri başta olmak üzere girişimlerimizin faaliyetlerini sürdürmelerini sağlayacak girişimlerimize nefes aldıracak ve bölgenin kalkınma yolculuğunda tökezlemeden devam etmesine adım sağlayacak adımları atmaya bu güne kadar devam ettik. OHAL kararnamesi kapsamında yeni sanayi alanlarını bölgeye kazandırdık. Bunların 11'i Gaziantep'te. Bu sanayi alanlarının toplam miktarı 2 bin 300 hektar. Depremden etkilenen bu ilçelerimizi cazibe merkezleri programına dahil ettik'' şeklinde konuştu.









