Son dakika: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan kira düzenlemesi açıklaması: Kira artış oranı yüzde 25

Son dakika: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan kira düzenlemesi açıklaması: Kira artış oranı yüzde 25

Son dakika haberleri... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira-konut fiyatlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Tunç, konutlarda kira artış oranının yüzde 25 olarak 2 Temmuz’dan itibaren 1 yıl daha uzatıldığını duyurdu.

Adalet Bakanı Tunç açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Yüzde 25 üst sınırı 2 Temmuz 2023 itibarıyla bir yıl geçerli olacak. Konut kiralarındaki kira artışı yüzde 25 üst sınır olarak uygulanacak. Son aylarda fahiş fiyatlarla ilgili mücadele ile ilgili aldığımız tedbirler var.

Son dakika: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan kira düzenlemesi açıklaması: Kira artış oranı yüzde 25 - 1

Öte yandan uyuşmazlıklar için arabuluculuk sistemi devreye giriyor. Dava açmadan önce arabulucuya gitme durumu olacak. Mahkemelere gitmeden çözümü dostane bir şekilde olacak. Eylül ayından itibaren devreye girecek.

Son dakika: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan kira düzenlemesi açıklaması: Kira artış oranı yüzde 25 - 2

NOTERLERDE GAYRİMENKUL SATIŞI

4 Temmuz'dan itibaren uygulamaya geçecek önemli bir düzenlemeydi. Noterlerimizde gayrimenkul satışı yapılabilecek. Bu tabi önemli, artık nöbetçi noter uygulamasıyla hafta sonu da açık oluyorlar.

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin