Son dakika: E-ticarette yeni dönem: İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı
İntertenden alışveriş yapanları ilgilendiren haber... E-ticarette hizmet sağlayıcılara güçlü koruma kalkanı geliyor. Satış platformu, satıcıyı savunmasını almadan tek taraflı sistemden çıkaramayacak, parasını ise 5 gün içinde ödeyecek
E-ticarette, büyük ve uluslararası firmalara yönelik yasa hazırlığının ardından, elektronik ticarette tüm hizmet sağlayıcıları ilgilendiren yönetmelik yürürlüğe girecek.

Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı taslağa göre, e-pazaryerlerinin istediği komisyonu ya da indirimi uygulamayan satıcılar, e-ticaret platformlarından tek taraflı olarak çıkarılamayacak. İşletmeler, satış fiyatında tek taraflı değişiklik ve kampanyalı satışa zorlanamayacak. Platform satıcıya, para kendi tasarrufuna girdikten sonra en fazla 5 gün içinde ödeme yapacak. Satıcı platformdan, sözleşmedeki hususların ihlali dışındaki gerekçelerle, savunması alınmadan çıkarılamayacak.

İKİNCİ ELE ÖZEL KATEGORİ
İnternette ikinci el malların ayrı kategoride satılması sağlanacak. Siparişin onaylanması aşamasında, ödeme bilgilerinin girilmesinden önce, vergi ve teslimat masrafları da dahil olmak üzere alıcının ödeyeceği toplam bedel ve sözleşmenin diğer şartları alıcı tarafından açıkça görülecek. E-satış platformlarındaki satıcılar, firmanın adresi, esnafın adı soyadı ve telefon numarası gibi bilgiler ile bağlı oldukları meslek kuruluşunun iletişim bilgilerini yayımlayacak.







