Dolar düştü etiketler değişecek mi? Sıra stokçu ve fırsatçıda
Son dakika haberi... Döviz kurundaki düşüşün ardından herkesin merak ettiği konu marketlerde düşüşün ne zaman geleceği. Dövizi bahane ederek zam yapanlar fiyatları ne zaman indirecek? Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, A Haber canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu. Erdem, "Değiştirmek zorundalar. Değiştirmezlerse gelir otorite size değiştirtir. Ondan sonra da size ceza verdikleri zaman ağlıyorsunuz işte bu cezalar çok ağır diye." ifadelerini kullandı.
Dövize endeksli TL mevduatı düzenlemesi ile dolardaki sert düşüşün market fiyatlarına da yansıması bekleniyor. Zira döviz kurunu bahane edip fiyat yükseltenlerin bu durumdan mecburen vazgeçeceği öngörülüyor.

Döviz kurlarındaki sert düşüş otomobil sektöründe de ılımlı hava estirdi. Şimdi ise herkesin merak ettiği konu bu düşüşü marketlerde ne zaman göreceğiz? Dövizi bahane ederek zam yapanlar fiyatları ne zaman indirecek?

FÜZE GİBİ ÇIKAN FİYATLAR PARAŞÜT GİBİ İNMESİN
Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem değerlendirdi.
YASAL TEDBİRLER VAR
İşte o açıklamalardan satır başları;
Fahiş fiyat diye bir şey var. Fahiş fiyat uygulayamazsınız. Yasal tedbirler var. Dolarla hiç işi olmayan adamlar da fiyatlarını yukarı çektiler. Yapıştı mı kalıyor o fiyat. Ama şimdi iş değişti. Yasa çıktı cezalar artıyor, denetimler artıyor.





