Bakan Rubio Avrupalı yetkililerle Ukrayna'daki ateşkes sürecine ilişkin görüştü
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Rusya-Ukrayna arasında İstanbul'da gerçekleşecek 3.ateşkes sürecine ilişkin Avrupalı yetkililerden bilgi aldı. Rubio, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha ve Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.
Rusya Devlet Başkanı Putin'in 3 yılı aşkın süredir Ukrayna ile süren savaşın ardından 3. kez ateşkes ilan edileceğini açıklamıştı. 15 Mayıs'ta İstanbul'da yeniden başlayan barış ve ateşkes sürecine ilişkin ABD Dışişleri Bakanı Morco Rubio'dan peş peşe görüşme hamleleri geldi.
AVRUPALI YETKİLİLERLE TELEFON GÖRÜŞMESİ
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Rusya-Ukrayna Savaşı'na barışçıl çözüm bulunması ve ateşkes sağlanmasına yönelik çabaları ele almak üzere Avrupalı üst düzey yetkililerle telefon görüşmeleri yaptı.
ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Rubio, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Almanya Dışişleri Bakanı Johann Wadephul, Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha ve Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.
Açıklamada, "Liderler, Ukrayna'da ateşkese giden yol ve kalıcı barış süreci konusunda atılabilecek adımları ele aldı." ifadesine yer verildi.
TRUMP'TAN İSTANBUL'A GELEBİLİRİM AÇIKLAMASI
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, basına yaptığı açıklamada, Ukrayna ile barış müzakerelerine 15 Mayıs'ta İstanbul'da yeniden başlamayı teklif etmiş ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan görüşmeler için platform sağlamasını isteyeceğini bildirmişti.
ABD Başkanı Donald Trump da, İstanbul'daki görüşmelerden olumlu sonuç çıkacağına inandığını belirterek, "O anda nerede olacağımı bilmiyorum. Orta Doğu'da bir yerde olacağım ama faydalı olacağını düşünürsem oraya (İstanbul'a) uçabilirim." demişti.
GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN


