Filistinliler kendi topraklarından göçe zorlanıyor: İşgalci İsrail’den katliama devam mesajı!
Gazze’de 3 ayı aşkındır katliam yapan işgalci İsrail, yıllardır zulmettiği Filistinlileri kendi topraklarından kova derdinde. Güvenli bölge diyerek önce Gazze’nin güneyine göç ettirilen Gazzeliler, geçici ateşkes sonrasında oradan da çevre ülkelere itelenmek istendi. Kurulduğu yıldan beri kana doymayan Siyonist İsrail, ‘kendi istekleriyle göç ettiler’ algısı oluşturmak için ‘gönüllü göç’ adı altında Filistinlileri, kendi topraklarından göndermeye çalışıyor. Küresel çapta ismi silinen Filistin’i, insanlık tarihinden de silebileceğini hayal eden katil İsrail’in İletişim Bakanı Shlomo Karhi, ‘katliama devam’ edeceklerinin mesajını verdi. İşte habere dair tüm detaylar…
Terör eylemlerinin meşru olduğu ve tüm sapkınlıklarıyla tarihe geçen Siyonist İsrail, Gazze'de 96 gündür kan dökmeye devam ediyor. Dünyanın gözü önünde çoluk çocuk ayırt etmeksizin katleden İsrail, tüm tepkilere rağmen zulmüne devam ediyor.
Ancak, başına buyrukluğuyla uluslararası desteği beklediği çapta göremeyen işgalciler, son demlerini yaşadığının farkında. Bu sebeple de Filistinlileri kendi topraklarından bir an önce kovda derdine düştü.

"GÖNÜLLÜ GÖÇ" ALGISIYLA TOPRAKLARDAN ZORLA GÖNDERMEYE ÇALIŞIYOR
İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, 96 gündür İsrail'in ağır saldırılarına uğrayan Gazze halkının, saldırıların sürdürülmesi yoluyla "gönüllü göçe" zorlanması gerektiğini söyledi.
Knesset televizyonunda katıldığı bir programda konuşan İsrail İletişim Bakanı Karhi, İsrail'in, Gazze Şeridi'ndeki halkı "gönüllü" olarak bölgeden göçe zorlamaya teşvik için savaşı kullandığını söyledi.

TEŞVİK TOPLANTILARI
"Kesinlikle göçe teşvik etmeliyiz." diyen İsrailli Bakan, konunun hükümet toplantılarında da gündeme geldiğini belirterek, şunları söyledi:
"Onları (Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri) almak isteyen ülkeler de yok. Önemli bir miktar para ödememize rağmen kimse onları almak istemiyor. Gönüllü göç konusu çok önemli. Hiçbir şekilde insan haklarına da zararı yok. Bu savaş devam etmeli."
İsrailli Bakanın sözleri üzerine araya giren sunucu, "(ABD Dışişleri Bakanı) Blinken'den duyduklarımızın aksine siz gönüllü göçün teşvik edilmesi gerektiğini mi söylüyorsunuz? Çözüm bu mu?" sorusunu yöneltince Karhi, "Gönüllü göçü teşvik etmeliyiz. Onlar (göç etmeyi) isteyene kadar onları zorlamalıyız." diye konuştu.



