A Haber - Haberler, Son Dakika Haberleri, A Haber Canlı Yayın
14 Aralık 2025, Pazar
  • CANLI YAYIN
  • Ziraat Türkiye Kupasi
  • TÜM MANŞETLER
  • SON DAKİKA
  • ÖZEL HABER
  • VİDEO
      • Programlar
      • Gündem
      • Yaşam
      • Dünya
      • Spor
      • Ekonomi
      • Kültür Sanat
      • Teknoloji
      • Otomobil
      Özel Video Arşivden Çıkan Gerçek Haber Özel Melih Altınok ile Sebep Sonuç Satır Arası Memleket Meselesi Canan Barlas ile Gündem Toplumsal Hafıza 15 Temmuz Bir insan bir hikaye Belgesel Kuşağı Klipler Portre Erkan Tan İle Sabah Ajansı Unutma Hatırla Perde Arkası Arka Plan Banu El İle Ajans Haktan Uysal İle A Haber'de Bugün Aklın Yolu Dünya Atlası
  • GALERİ
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • ÖZEL HABER
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • ANALİZ
  • YAZARLAR
  • CANLI TV
    • Tv Yayınları
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
      Radyo Yayınları
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • CANLI TV
    • TV YAYINLARI
      • A Haber
      • A Spor
      • A Para
      • Vav TV
      • A News
      • ATV
      • A2TV
      • Minika Go
      • Minika Çocuk
    • RADYO YAYINLARI
      • A Haber Radyo
      • A Spor Radyo
      • A Para Radyo
      • A News Radio
      • Radyo Turkuvaz
      • Turkuvaz Romantik
      • Turkuvaz Efsane
      • Vav Radyo
      • Radyo Soft
      • Radyo Energy
      • Turkuvaz Anadolu
      • Turkuvaz Musiki
      • Turkuvaz Nostalji
  • RESMİ İLAN
  • KLİPLER
  • ÖZEL VİDEO
  • A HABER RADYO
  • NAMAZ VAKİTLERİ
  • DİZİLER
    • Eski Diziler
      • Gül Masalı
      • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
      • Adı Sevgi
      • Kalp Yarası
      • Hercai
      • Beni Bırakma
      • Canevim
      • Gel Dese Aşk
      • Gençliğim Eyvah
      • Sen Anlat Karadeniz
      • Kimse Bilmez
      • Akıncı
      • Baş Belası
      • Bozkır Arslanı Celaleddin
      • İkimizin Sırrı
      • Maraşlı
      • Hakim
      • Bir Zamanlar Çukurova
      Kuruluş Osman
      Bir Gece Masalı
      Can Borcu
      Zembilli
      Kardelenler
      Sustalı Ceylan
      Başka Bir Gün
  • atv PROGRAMLARI
    • Müge Anlı ile Tatlı Sert Esra Erol' da Kim Milyoner Olmak İster
  • DİĞER
    • Son Dakika Özel Haber Özel Video Memurlar Yaşam Eğitim Magazin Viral Sağlık Televizyon Teknoloji Otomobil Din Tarih Klipler Analiz Portre Yazarlar
      Galeri Ela Rümeysa Cebeci’nin Cem Yılmaz’a attığı mesajlar ortaya çıktı Küreselcilik defteri kapanıyor mu? Trump’ın ABD’sinde yeni dönem BOZOK ve KAYI-30’dan güç gösterisi: Türkiye SİHA ve mühimmat çeşitliliğinde dünya lideri Napoli topraklarında doğdu dünyaya yayıldı! İtalya’nın sembolü: Pizza Sokak ortasında kanlı dehşet! Neden eşime baktın? dedi canice öldürüldü! Steam kış indirimleri ne zaman başlıyor? İşte başlangıç ve bitiş tarihi 150 bin TL’nin 1 aylık mevduat getirisi ne kadar? Ziraat, Garanti, TEB... Vitamin D ve kalsiyumu birlikte alırsanız kemiklerinizde ne olur?
      RSS Künye Frekanslar Arşiv Yayın Akışı Gizlilik Bildirimi Ziraat Türkiye Kupası Bize Ulaşın
  • BİZE ULAŞIN

A Haber’i
Sosyal Medyada Takip Edin

  • Apple iTunes
  • Google Play
  • Huawei App Gallery
  • Bize Ulaşın
  • Künye/İletişim
  • Veri Politikası
  • Gizlilik Bildirimi
Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır.
Haberler Dünya Haberleri Tokyo Havalimanı'nda 2 uçak çarpıştı! Japan Airlines'a ait uçak iniş sonrası alev aldı | Ölü ve yaralı var mı?

Tokyo Havalimanı'nda 2 uçak çarpıştı! Japan Airlines'a ait uçak iniş sonrası alev aldı | Ölü ve yaralı var mı?

ahaber.com.tr - Özel Haber
Giriş: 02.01.2024 12:20 Güncelleme: 02.01.2024 15:22
Tokyo Havalimanı’nda 2 uçak çarpıştı! Japan Airlines’a ait uçak iniş sonrası alev aldı | Ölü ve yaralı var mı?

Son dakika haberine göre Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Haneda Havalimanında pistteki bir uçakta yangın çıktığı bildirildi. Yangının iki uçağın çarpışması nedeniyle çıktığı öğrenilirken, Japonya Havalimanı yetkilileri yanan uçakta 367 yolcu 12 mürettebat bulunduğunu açıkladı. Yolcuların ve mürettebatların hepsi tahliye edildi. Diğer uçakta bulunan 6 kişiden 5'inin ise cansız bedenine ulaşıldı. A Haber canlı yayınına bağlanan uzmanlar olayı değerlendirdi.

Japon yayın kuruluşu NHK, başkent Tokyo'da pistte yanan yolcu uçağında bulunan yaklaşık 400 yolcu ve mürettebatın tahliye edildiğini bildirdi.

NHK, Tokyo'daki Haneda Havalimanı pistinde yanan uçakta bulunan 367 yolcu ve 12 mürettebatın tahliye edildiğini belirtti.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, uçağın, pistte taksi yaptığı esnada motor kısmında bir yangının patlama ile başladığı görülüyor.

Öte yandan uçağın, pistte bir sahil güvenlik uçağı ile çarpıştığı anlar da görüntülere yansıdı.

Uçağın, Shin Chitose Havalimanından, Haneda'ya sefer düzenlediği aktarıldı.

Tokyo Havalimanı’nda 2 uçak çarpıştı! Japan Airlines’a ait uçak iniş sonrası alev aldı | Ölü ve yaralı var mı?

PİSTLER KAPATILDI
Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Haneda Havalimanı'nda pistteki bir uçakta yangın çıktığı bildirilmişti.

Yerel basındaki haberlerde, Haneda Havalimanı pistindeki Japan Airlines'a ait bir uçakta yangın çıktığı kaydedilmiş, yangının nedeninin uçağın motorunun yerle temas etmesi olabileceği belirtilmişti.

Yetkililer, sahil güvenlik uçağında bulunan 6 kişiden 1'inin yaralı bir şekilde kaçmayı başardığını, 5'inin ise akıbetinin henüz bilinmediğini duyurdu.

Öte yandan olay nedeniyle Haneda Havalimanı'ndaki tüm pistler kapatıldı.

*İşte tahliye anları

YOLCU VE MÜRETTEBAT TAHLİYE EDİLDİ
Japon yayın kuruluşu NHK, başkent Tokyo'da pistte yanan yolcu uçağında bulunan yaklaşık 400 yolcu ve mürettebatın tahliye edildiğini bildirdi.

ACI HABER GELDİ
Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Haneda Havalimanı pistinde yolcu uçağı ile çarpışan sahil güvenlik uçağındaki 6 kişiden 5'i hayatını kaybetti.

Japon yayın kuruluşu NHK'nin haberine göre, polis yetkilileri, çarpışmanın ardından sahil güvenlik uçağındaki 6 kişilik mürettebattan 1'inin yaralı şekilde kaçmayı başardığı, 5'inin ise hayatını kaybettiğini bildirdi.

Söz konusu sahil güvenlik uçağının depremlerden etkilenen insanlara yardım götürmek üzere görevlendirildiği kaydedildi.

Yerel basındaki haberlerde, Haneda Havalimanı pistinde Japan Airlines'a ait bir uçakta yangın çıktığı kaydedilmiş, yangının nedeninin uçağın motorunun yerle temas etmesi olabileceği belirtilmişti.

*İşte uçak içinden görüntüler

UÇAK İÇİNDE PANİK ANLARI
Kaza sonrası uçak içinden ilk görüntüler de geldi. Görüntülerde yolcuların büyük bir panik yaşadığı görülürken, uçağın hala hareket halinde olduğu ve alevlerin uçağı sardığı görüldü.

Tokyo Havalimanı’nda 2 uçak çarpıştı! Japan Airlines’a ait uçak iniş sonrası alev aldı | Ölü ve yaralı var mı?

Olay sonrası A Haber canlı yayınına bağlanan Pilot Mehmet Seyit Türker ve Uçak Yüksek Mühendisi Dr. Haluk Kul, kaza ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Pilot Mehmet Seyit Türker: İniş yaptıktan sonra diğer uçağa çarpıyor. Burada arka kısımda bir patlama olduğunu görüyoruz. Teker koyduktan sonra arka kısımda patlama meydana geliyor. Bu yangında bu kadar insanı tahliye etmek büyük başarı. Ölen kimsenin olmaması temennimizdir. Sisli bir hava olabilir. Sahil güvenlik uçağına iniş anında nasıl çarptı? Bunu iyi incelemek gerekir. Çarptığı uçak ile ilgili şu anda bir bilgiye sahip değiliz.

Havalimanında çok iyi yangın ekipmanları var. Olaya anında müdahale ettiler yoksa bütün yolcular yanabilirdi. Burada şişme tahliye botları devreye girmiş olabilir. Hem yangın devam ediyor hem tahliye gerçekleşiyor. Böyle bir tehlike anında oradaki insanları çıkarmak büyük başarı. Oradaki yetkilileri kutlamak gerekir.

US condemns deadly shooting at Sydney beach
US condemns deadly shooting at Sydney beach
Trump vows ’big damage’ for perpetrators after ISIS attack killed 3 Americans
Trump vows 'big damage' for perpetrators after ISIS attack killed 3 Americans
Person of interest in custody after deadly shooting at US university
Person of interest detained in Brown University shooting that killed at least 2: Mayor
African Union condemns deadly shooting in Sydney beach
African Union condemns deadly shooting in Sydney beach

Tokyo Havalimanı’nda 2 uçak çarpıştı! Japan Airlines’a ait uçak iniş sonrası alev aldı | Ölü ve yaralı var mı?

Uçak yüksek mühendisi Dr. Haluk Kul: Tahliye büyük bir mucizedir. Ancak bu mucizeyi oluşturan küçük şeylerdir. Havacılıkta her şeyden önce bizler emniyete bakıyoruz. Kaza olmamasını ve kötü insanların kötü işler yapmamasını istiyoruz. (Uçak kaçırma-bomba) Bu bağlamda çok sıkı kuralların olduğu ve bu kuralların kan ile yazıldığı bir sektördeyiz. İdare edilerek yapılacak işler değildir. Bunun sonucunda felaketler ortaya çıkar. İşte burada bunun olmadığını görüyoruz.

Bir yangın olması anında ancak 90-96 saniye civarında tahliye için bir süre vardır. Bu 96 saniye içinde 400 yakın kişinin yanan bir kabinden sınırlı çıkış kapısı kullanarak bunları gerçekleştirmesi çok iyi eğitimli bir uçuş ekibinin olduğunu gösteriyor. Yolcuların da talimatları dinleyerek başarılı şekilde tahliye olduğunu görüyoruz.

Tokyo Havalimanı’nda 2 uçak çarpıştı! Japan Airlines’a ait uçak iniş sonrası alev aldı | Ölü ve yaralı var mı?

"YARDIM MALZEMESİ TAŞIYORDU"

Meiji Üniversitesi öğretim üyesi Elif Sercan Nurcan yaşananları A Haber'e anlatırken "Bizim öğrendiğimiz son bilgilere göre 367 yolcu ve 12 mürettebat tahliye edildi. 367 kişinin içerisinde 8 tane çocuk var. Ne yazık ki sahil güvenlik uçağı 1 Ocak'ta gerçekleşen deprem için malzeme ve yardım kurtarma ekibi götürürken bu olayda hasar alıyor. O uçaktaki 6 kişiden 5 kişiye ulaşılamıyor. 1 kişi kurtarılmış durumda." ifadelerini kullandı.

THY UÇAĞI NARİTA'YA YÖNLENDİRİLDİ

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Tokyo seferini yapan tarifeli uçağı, Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Haneda Havalimanı'nda piste yanan uçak nedeniyle Narita Havalimanı'na yönlendirildi.

Pistte Japan Airlines'a ait bir uçakta çıkan yangın nedeniyle Haneda Havalimanı uçuşlara kapatıldı.

Bu nedenle THY'nin İstanbul Havalimanı ile Tokyo Haneda arasında sefer yapan "TK198" sefer sayılı yolcu uçağı Narita Havalimanı'na yönlendirildi.

Tarihe geçecek bir kaza oldu!Tarihe geçecek bir kaza oldu! TARİHE GEÇECEK BİR KAZA OLDU!

Tokyo Havalimanı’nda 2 uçak çarpıştı! Japan Airlines’a ait uçak iniş sonrası alev aldı | Ölü ve yaralı var mı?
A HABER UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
Tokyo Havalimanı’nda 2 uçak çarpıştı! Japan Airlines’a ait uçak iniş sonrası alev aldı | Ölü ve yaralı var mı?Tokyo Havalimanı’nda 2 uçak çarpıştı! Japan Airlines’a ait uçak iniş sonrası alev aldı | Ölü ve yaralı var mı?Tokyo Havalimanı’nda 2 uçak çarpıştı! Japan Airlines’a ait uçak iniş sonrası alev aldı | Ölü ve yaralı var mı?
Günün Manşetleri GÜNÜN MANŞETLERİ İÇİN TIKLAYIN
  • ABONE OL
DİĞER
Küreselcilik defteri kapanıyor mu? Trump’ın ABD’sinde yeni dönem
Mehmet Akif Ersoy’un tutuklandığı soruşturmada gelişme! Gizli mekan Kütüphaneye narkotik baskını
Finans
ahaber.com.tr
  • VİDEO
  • CANLI YAYIN
  • PROGRAMLAR
    • Düşünce Atlası
    • Yaz Boz
    • Kadraj
    • Toplumsal Hafıza
    • Canan Barlas ile Gündem
    • Arka Plan
    • Memleket Meselesi
    • Seyahatname
    • Belgesel Kuşağı
    • Diplomasi
    • Söz Teması
    • Medya Dünyası
    • İş'in sırrı
    • Dijital Çağ
    • Z Raporu
    • 1.Sayfa
  • Üye Girişi
  • Üye Ol
  • A HABER ÖZEL
  • GÜNDEM
  • EKONOMİ
  • SON DAKİKA
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • VİRAL
  • TEKNOLOJİ
  • OTOMOBİL
  • DİN
  • TARİH
  • SAĞLIK
  • YAZARLAR
  • VİDEO
    • Programlar
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Spor
    • Ekonomi
    • Kültür Sanat
    • Teknoloji
    • Otomobil
  • GALERİ
    • En Yeniler
    • Gündem
    • Yaşam
    • Dünya
    • Ekonomi
    • Magazin
    • Viral
    • Spor
    • Otomobil
    • Teknoloji
  • İNTERNET REKLAM
  • RSS
  • BİZE ULAŞIN
  • KÜNYE/İLETİŞİM
  • VERİ POLİTİKASI
  • KARİYER
  • FREKANSLAR
  • ARŞİV
  • YAYIN AKIŞI
  • GİZLİLİK BİLDİRİMİ
Daha Fazla Gör
  • Son dakika video izle
  • Son dakika haberleri
  • A Haber analiz
  • Gündem haberleri
  • Ekonomi haberleri
  • Otomobil haberleri
  • Namaz vakitleri
  • Hava durumu
  • İstanbul Yol durumu
  • Atv canlı yayın izle
  • Spor haberleri
  • Foto galeri
  • Son dakika emekli haberleri
  • Teknoloji haberleri
  • A Haber programlar
  • Sabah – Takvim yazarları oku
  • Kuruluş Osman izle
  • Gazete manşetleri
  • Instagram dondurma
  • Steam kış indirimleri ne zaman başlıyor? İşte başlangıç ve bitiş tarihi
  • Vitamin D ve kalsiyumu birlikte alırsanız kemiklerinizde ne olur?
  • Zemheri ayı nedir, kaç gün sürer? İşte 2025-2026 Zemheri başlangıç ve bitiş tarihi
  • Türkiye’nin en nadir bebek isimleri: Sadece bir kişide var! İşte TÜİK'in o listesi
  • İŞKUR İspanya ağır vasıta şoför başvuru ekranı açıldı mı? Kimler başvurabilecek?
  • Google 67 akımı nedir, ekran neden sallanıyor? 6-7 akımı ne anlama geliyor?
  • Memur maaşları ocakta ne kadar olacak? Zamlı tablo ortaya çıktı: Polis, doktor...
  • Kar, yağmur, sis… Meteoroloji yeni haftayı açıkladı: Hangi iller risk altında?
  • ÖGG 94. Yenileme sınavı bugün saat kaçta? Özel Güvenlik sınav kaç soru, kaç dakika?
  • 15 dakika yeter! Kışın çamaşırları anında kurutan o yöntem: Tek bir malzeme
  • Ocak temizliğine son veren ipucu! Tencereye attığınızda taşma duracak
  • Osimhen Afrika Kupası’na gidecek mi? Süper Lig’den Afrika Kupası’na kimler katılacak?
  • A Haber
  • iPhone iPhone
  • Android Android
  • Facebook
  • X
  • Instagram
  • Flipboard Flipboard
  • Youtube
  • RSS