Fransa Paris saldırısını yöneten DEAŞ'lı teröristi Lafarge'a CEO yaptı! Kirli işbirliği deşifre oldu
Fransa'nın terör örgütü PKK'nın kazdığı tünellerin yapımı için görevlendirdiği Lafarge firmasından skandal bir hamle daha geldi. Terörle kirli işbirliği ifşa olan Lafarge'ın, DEAŞ'ın Paris saldırıları sorumlusunun Suriye'deki fabrikanın yönetim kuruluna aldığı ortaya çıktı. Bataclan katliamını yöneten Ebu Lokman, Fransız istihbaratının adamı çıktı.
Suriye'de terör örgütü DEAŞ'ı finanse ettiği gerekçesiyle "insanlığa karşı suça ortak olmakla" suçlanan Fransız şirketi Lafarge'la ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. 'Fabrika' belgeselinin yönetmeni Abdulkadir Karakelle, "DEAŞ'lı elebaşı Ebu Lokman, Fransız istihbaratının paralı adamı. Belgesi var. Lafarge'ın Suriye'deki fabrikasının paralel yönetim kurulu içinde" dedi.

DEAŞ'LI DANIŞMAN
PKK/YPG'ye ait terör tünellerini inşa ettiği belirlenen Fransız çimento devi Lafarge'ın ayrıca Fransa hükümetinin bilgisi dahilinde para aktardığı terör örgütü DEAŞ'ın 132 kişinin öldüğü Paris saldırıları sorumlusu Ebu Lokman ile Suriye'deki fabrikanın açılmasında bir danışman gibi birlikte çalıştığı tespit edildi.

TRT World tarafından 2 yıl boyunca yarım milyon belgenin incelenmesiyle hazırlanan belgeselin yönetici prodüktörü ve yönetmeni Karakelle, Suriye'deki çimento fabrikası DEAŞ'ın eline geçtiği dönem fabrikayla ilgili toplantılara Paris saldırılarını yöneten DEAŞ'lı elebaşının da katıldığını söyledi.
LA FARGE İNSANLIK SUÇUNA ORTAK OLDU | VİDEO
İşin içinde devlet görevlileri ve siyasetçiler olduğu için konunun Fransız medyasında doğru düzgün hiçbir zaman ele alınamadığı kaydedildi.








