Almanya'da enerji krizi büyük felaketi beraberinde getirecek! 5 milyon kişi işsiz kalabilir
Almanya’da yaşanan büyük enerji krizi nedeniyle işverenler, bir işten çıkarma dalgası yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Korkunç senaryoya göre, 5 milyon insan işini kaybedebilir.
İşverenler, enerji krizi nedeniyle işten çıkarma dalgası yaşanabileceği uyarısı yaptı: Durum giderek kötüleşiyor, Münih Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Manfred Gössl: Sanayi için elektrik fiyatları düşmez ve Rusya gazı keserse sadece Bavyera'da bir milyon iş doğrudan ve dolaylı olarak riske girer. Almanya genelinde ise 5 milyon kişi işini kaybedebilir.

5 ŞİRKETTEN BİRİ SIKINTILI ALMAN
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Peter Adrian: Her 5 şirketten biri üretimi azaltmayı düşünüyor. Tekstil devi Trigema Grubu'nun sahibi Wolfgang Grupp: Enerji fiyatları bu hızla yükselmeye devam eder ve düşmezse büyük bir işten çıkarma dalgasıyla karşı karşıya kalacağız.

Durumun ne kadar kritik olduğunu gösteren tarihi uyarı, Münih Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Manfred Gössl'den geldi.
Gössl, Rusya'nın gazı tamamen kesmesi halinde 5 milyon kişinin işini kaybedileceğini söyledi. Gössl, "Sanayi için elektrik fiyatları düşmez ve Rusya gazı keserse, sadece Bavyera'da bir milyon iş doğrudan ve dolaylı olarak riske girer. Almanya genelinde ise 5 milyon kişi işini kaybedebilir" diye konuştu.



