Biden yönetimine ilk dava! Yasal olmayan göçmenlerin sınır dışı edilmesini durdurmuştu

Giriş Tarihi: Son Güncelleme:
Biden yönetimine ilk dava! Yasal olmayan göçmenlerin sınır dışı edilmesini durdurmuştu

ABD’nin Teksas eyaleti başsavcılığı Joe Biden yönetimine "yasal olmayan göçmenlerin sınır dışı edilmesini 100 gün durduran" kararnameyi imzaladığı için dava açtı. Başsavcılık Biden'ın ülkedeki göçmenlik yasasını ihlal ettiğini ifade etti.

ABD'nin Teksas eyaleti başsavcılığı, yasal olmayan göçmenlerin sınır dışı edilmesini 100 gün durduran Joe Biden yönetimine federal mahkemede dava açtı.

Biden yönetimine ilk dava! Yasal olmayan göçmenlerin sınır dışı edilmesini durdurmuştu - 1

YASAYI İHLAL ETTİ

Teksas Başsavcısı Ken Paxton, yaptığı açıklamada, Biden'in göreve geldiği ilk gün imzaladığı göçmenlerin sınır dışı edilmesini durduran kararnamenin, ülkedeki göçmenlik yasasını ihlal ettiğini belirtti.

Biden yönetimine ilk dava! Yasal olmayan göçmenlerin sınır dışı edilmesini durdurmuştu - 2

PAXTON'DAN AÇIKLAMA VAR

Paxton, "Biden yönetimi, İç Güvenlik Bakanlığını (DHS) federal göçmenlik yasasını ihlal etmeye ve bu yasa kapsamında Teksas ile istişare ve işbirliği yapma anlaşmasını bozmaya yönlendirdi." ifadelerini paylaştı.

Biden yönetimine ilk dava! Yasal olmayan göçmenlerin sınır dışı edilmesini durdurmuştu - 3

MEKSİKA'YA EN GENİŞ SINIR TEKSAS'TA

Teksas'ın Meksika'ya en geniş sınırı bulunan eyalet olduğuna işaret eden Paxton, yasa dışı göçmenlere karşı ilgili yasanın düzgün şekilde uygulanmaması durumunda vatandaşların ve kolluk kuvvetlerinin tehlikeye atılacağını savundu.

Biden yönetimine ilk dava! Yasal olmayan göçmenlerin sınır dışı edilmesini durdurmuştu - 3

NE OLMUŞTU?

Başkan Biden, yemin töreninin yapıldığı 20 Ocak 2020'de Beyaz Saray'a gelir gelmez eski başkan Donald Trump'ın yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edilmesini kolaylaştıran politikasını geri çevirmek için kararname imzalamıştı.

DHS de perşembe günü tüm bürolarına gönderdiği genelgede, yasa dışı göçmenlerin sınır dışı edilmesini 100 gün için dondurarak mevcut göçmenlik uygulama politikalarını "sıfırlama ve gözden geçirme" emrini vermişti

Biden yönetimine ilk dava! Yasal olmayan göçmenlerin sınır dışı edilmesini durdurmuştu - 4

Mobil uygulamalarımızı indirin