Son dakika: ABD Başkanı Joe Biden'dan flaş Türkiye açıklaması: Türkler o konuda muazzam bir baskı yapacak
Son dakika haberi...İran'da 'nükleer babası' olarak anılan Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesinin ardından ülkede nükleer faaliyetlerin hızlandırılması sonrasında tüm dünyanın gözü bölgedeki gelişmelere çevrildi. Bu noktada 20 Ocak'ta Beyaz Saray'da göreve başlayan ABD Başkanı Joe Biden konuya ilişkin Türkiye'nin de adını geçirerek bir değerlendirmede bulundu.
Kasım'da yapılan seçimlerde ABD Başkanı seçilen Demokrat Joe Biden, New York Times gazetesine telefonla bir mülakat verdi.

NÜKLEER PROGRAMLARLA İLGİLENMEK DURUMUNDAYIZ
Thomas L. Friedman'a konuşan Biden, "Bakın, hassas füzelerden ve bölgeyi istikrarsızlaştıran başkaca tüm her türlü şey hakkında çok fazla konuşuluyor. Fakat bölgede biraz istikrarı sağlamak için en iyi yol, nükleer programla ilgilenmek" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE MUAZZAM BİR BASKI YAPACAK
Seçilmiş ABD Başkanı Biden, sözlerine şöyle devam etti: "İran nükleer bomba elde ederse, bu, Suudiler, Türkiye, Mısır ve diğerleri üzerinde kendi nükleer silahlarını elde etmek için muazzam bir baskı yapacak. Dünyanın o bölümünde ihtiyacımız olan en son kahrolası şey nükleer kapasitenin artırılması."






