Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ zaferi Avrupa basınında: Macron ve Biden şimdiden kaybedenler arasında
Azerbaycan ile Ermenistan arasında yapılan anlaşma Avrupa basınında geniş yankı buldu. Dağlık Karabağ'daki Azerbaycan zaferi sonrasında kazananların Türkiye ve Rusya olduğu belirtilirken, Biden ve Macron'un şimdiden kaybedenler arasına girdiği ifade edildi. Fransız Le Temps Gazetesi haberi ""Türkiye ve Rusya yarının dünyasını şekillendiriyor" başlığıyla duyurdu.
Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki anlaşmaya ilişkin Avrupa basınında öne çıkan haber ve analizlerde, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'ın zafer elde ettiği, Türkiye ve Rusya'nın da kazananlar arasında olduğu belirtildi.

ERMENİSTAN HALKINA YALAN SÖYLEDİ
Fransa'daki "Le Monde" gazetesinin haberinde, "Moskova'nın himayesinde" imzalanan ateşkes anlaşmasının Azerbaycan'ın zaferini doğruladığı belirtilirken Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'da askeri kontrolü kaybettiğinin altı çizildi.
Haberde ayrıca, Şuşa'nın işgalden kurtarılmasının çatışmalarda önemli bir dönüm noktası olduğu vurgulanırken Ermenistan'ın 44 gün süren savaş boyunca halkına savaş alanı hakkında yalan söylediği de ifade edildi.

ERDOĞAN ETKİSİNİ ARTIRDI
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kafkasya'nın güneyinde etkisini artırdığı kaydedilen haberde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in oyunun kurallarını belirlediği aktarıldı.










