Kuzeyde sağanak, güneyde sıcak hava etkili olacak, Marmara ve Kuzey Ege’de rüzgar kuvvetlenecek
MGM hava durumu raporuna göre, bugün Türkiye’nin kuzey kesimleri ile Akdeniz’in bazı noktalarında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Güney kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde kalırken, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın saatte 40-60 kilometre hızla esmesi öngörülüyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 8 Ağustos tahminine göre bugün kuzey kesimler ile Akdeniz'in bazı bölgelerinde sağanak geçişleri görülecek, Türkiye'nin güneyinde ise sıcak hava etkisini sürdürecek. Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli rüzgar beklendiği için deniz ve açık alan planlarında dikkatli olunması gerekiyor. İstanbul'da hava bugün büyük ölçüde sakin seyrederken pazar günü yağış ve poyraz bekleniyor.
8 Ağustos Cumartesi günü Kırklareli, Çorum ve Amasya çevreleri ile Doğu Karadeniz kıyıları ve Toroslar’da yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. (Görseller: A Haber Foto Arşiv, AA ve MGM)
BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre Türkiye'nin kuzey kesimleri ile Akdeniz parçalı, yer yer çok bulutlu olacak.
Akdeniz'in Toroslar kesimi, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli, Çorum ve Amasya çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Diğer bölgelerde ise havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların yerel karakter taşıması nedeniyle aynı il içinde kısa mesafelerde farklı hava koşulları görülebilecek.
Yağışların kuzey ve iç kesimlerde yerel olarak görülmesi beklenirken güney bölgelerde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.
GÜNEYDE SICAK HAVA ETKİSİNİ KORUYOR
Hava sıcaklıklarının Türkiye'nin güney kesimlerinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Diğer bölgelerde ise sıcaklıkların genel olarak mevsim normalleri civarında kalacağı tahmin ediliyor.
Özellikle Güneydoğu Anadolu'da günün en sıcak saatlerinde termometrelerin 40 derecenin üzerine çıkabileceği öngörülüyor. Ege ve Akdeniz'in iç kesimlerinde de yüksek sıcaklıklar günlük yaşamı etkilemeye devam edecek.





