Diyarbakır'daki anız yangını neden çıktı? İtfaiye raporu tamamlandı! İşte yangının çıkış nedeni...
Diyarbakır ile Mardin arasında meydana gelen ve 15 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yangına ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde vatandaşların alevler arasında kalan hayvanlarını kurtarmak istedikleri görülürken, yangınla ilgili hazırlanan itfaiye raporunun da tamamlandığı ve yangının çıkış nedeninin belirlendiği öğrenildi.
Diyarbakır'ın Çınar ilçesi kırsal Köksalan Mahallesi'nde 20 Haziran gecesi çıkıp, rüzgarın da etkisiyle Mardin'in Mazıdağı ilçesi kırsal Yücebağ ile Yetkinler mahallelerine doğru ilerleyen ve yerleşim yerlerine de sıçrayan yangında; Şehmus Demir, Mazhar Demir, Taliha Demir, Nuri Demir, Rezan Yılmaz, Azad Yılmaz, Resul Yılmaz, Remzi Yılmaz, Abdurrahman Buğdaycı, Ubeydullah Buğdaycı, İsmail Yardımcı, Sinan Deviren, Kerime Erdenli (55), Fadıl Demir (57) ve Zekiye Erdenli (55) yaşamını yitirdi, 78 kişi de hastaneye kaldırıldı. 2 kişinin ise tedavisi sürüyor.

7 BİN DEKARLIK TARIM ARAZİSİ YANDI
Yangında, Diyarbakır'da; Çınar ilçesinde Köksalan, Bağacık, Yazçiçeği ve Ağaçsever mahallelerinde 1111 dekarı hasadı yapılmamış buğday olmak üzere 7 bin 900 dekar tarım alanı, 1 traktör ve 14 sulama tesisi yandı.
Köksalan Mahallesi'nde 924 küçükbaş ölürken, tedavi edilemeyecek durumda ağır yaralı 83 küçükbaş Et ve Süt Kurumu'na (ESK) kesime gönderildi. 190 hayvan ise yerinde tedavi edildi.
Mardin'de de, Mazıdağı ilçesinin Yetkinler ve Yücebağ mahalleleri ile Kelek mezrasında 4 bin dekarı hasadı yapılmamış buğday olmak üzere 7 bin dekarlık tarım alanı ve bazı sulama ekipmanları yandı.

YARDIM ETMEYE GİTMİŞ
Kırsal Köksalan Mahallesi'nde hayatını kaybeden İsmail Yardımcı, kırsal Yazçiçeği Mahallesi'nde defnedilirken, yüzünde ve vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan oğlu Yasin Yardımcı ise tedavisinin ardından taburcu edildi.




