Çöp evde bulunan Cem Muhammet için önemli karar! İşte Cem Muhammet’in son hali
Bursa'da teyzesi Kamuran Pınar Acar tarafından kaçırıldığı öne sürülen ve çöp ev haline gelen dairede kilitli odada 1 yıl boyunca alıkonulan Cem Muhammet A. Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşmüştü. Kötü günleri geride bırakan 10 yaşındaki Cem Muhammet ile annesi Yasemin Acar hakkında önemli bir gelişme yaşandı..
Türkiye onu çöp evde bulunan çocuk olarak tanıdı. Ekipler onu çöpe dönen bir dairenin kilitli odasında bulduğunda yarı baygındı. Tam bir yıl boyunca teyzesi Kamuran Pınar Acar tarafından alıkonulan Cem, Antalya'da yaşayan annesinin yanına yollandı ve burada devlet tarafından koruma altına alındı.

TÜRKİYE CEM MUHAMMET'İ KONUŞMUŞTU
Fiziki ve psikolojik tedavisinin ardından, annesi Yasemin Acar'a teslim edilen Cem Muhammet, hayatında yeni bir sayfa açtı. Hiç okula gitmeyen Cem, geçen yıl 1. sınıfı başarıyla tamamladı. Sınıf atlama yöntemiyle eğitimine bu yıl 3'üncü sınıfta devam ettiği açıklandı.

ÇÖP EVDE BULUNAN ÇOCUĞUN SON HALİ SEVİNDİRDİ
Yeni taşındıkları evde yeni bir hayat kurduklarını belirten anne Yasemir Acar, şu açıklamaları yaptı: "Yaz tatilinin ardından, okullar açıldıktan sonra Cem yanıma döndü. Biz o süreci devlete saygılı bir şekilde bekledik. Çocuğun fiziksel takibi var, psikolojik takibi yapıldı. Benim bunlara zaten gücüm yetmeyebilirdi. Devlet destek verdi sağ olsun profesyonel olarak. Benim de saygım sonsuz, baştan beri söylüyorum. Olması gereken oldu. Herkes hak ettiği yerde şimdi.
Sınıf atlatma yapıldı şu anda 3'üncü sınıfta. 1'inci sınıftaydı ilk yıl, 1'inci sınıfı okudu, seneye de 5'e atlatılacak. Çok zeki, notları da çok başarılı. Seneye artık yaşıtlarıyla birlikte okuyacak. Matematiği çok iyi, süper. En yüksek notu matematik. Hatta geçen sınıf 2'ncisi oldu yapılan testte. Ben sözelciyim, o matematikçi."






