Bu köyde işsizlik derdi yok! Çevre köy ve illerden işçi kiralanıyor! Bu yıl beklenti 15 bin ton...
Isparta'da bulunan 2 bin 500 nüfuslu Deregümü köyünde işsizlik derdi yok! Domates hasadının başlamasıyla birlikte yine komşu köy ve illerden tarım işçisi kiralanırken, bölgede yaklaşık 15 bin ton domates rekoltesi bekleniyor.
Isparta'nın merkeze bağlı 2 bin 500 nüfuslu Deregümü köyündeki seralarda yayla şartlarında örtü altı üretim yapılan domates hasadı başladı. Köydeki nüfusun kadın-erkek çalıştığı seralarda işler yetişmediği için komşu köylerden ve illerden tarım işçisi kiralanıyor. Bu yıl bin dekar alanda domates ekilen örnek köyde yaklaşık 15 bin ton rekolte bekleniyor.

Gül, kiraz, lavanta, kayısı ve elma üretimiyle önemli bir tarım altyapısına sahip Isparta, domates üretimiyle de dikkat çekiyor. Özellikle merkeze bağlı Deregümü köyündeki seralarda yayla şartlarında örtü altı üretilen domates iç piyasanın yanı sıra yurtdışına da ihraç ediliyor. Deregümü köyünde bu yıl yaklaşık bin dekar alanda yapılan üretimden 15 bin ton civarında rekolte bekleniyor. Köyde 13 yıldır seracılık yapan üretici Ali Kahraman nisan ayında dikime başladıklarını belirterek "İlk hasadımız 10 gün önce başladı. 12 dönüm seramız var biz, Beff cinsi domates üretimi yapıyoruz. Biz domates hasadında sekiz işçi olarak çalışıyoruz. Hasat kesimimiz işçi durumuna göre değişiyor" dedi.

Geçen yıla göre bu yıl fiyatların çiftçiler için daha iyi olduğunu dile getiren Kahraman "Geçen yıl 10-12 TL idi domatesin fiyatı bu yıl 23 TL'den açıldı yağmurlardan dolayı tarla domatesi biraz sıkıntı gördüğünden dolayı kapalı alanda yetiştirmek daha kolay oldu. Domatesin bugün ki fiyatı 18 TL fiyatlar ne kadar böyle gider bilmiyorum ama inşallah böyle devam eder. 1 dönümden maliyeti 8-9 TL oluyor. Böyle devam ederse çiftçi güzel para kazanır" dedi.

