Emine Beder'in tarifiyle enfes bohça böreği! Evde çayın yanına yapılacak en pratik börek! Yapılışı ve gerekli malzemeler...
'Bohça böreği nasıl yapılır?' sorusu özellikleri ev hanımları tarafından araştırılıyor. Evde kolay hazırlanan yemek tarifleri adeta hayat kurtarıyor. Türk yemek uzmanı ve yazarı olan Emine Berder'in tarifleri ise ilgi görüyor. İşte enfes lezzetli pratik bohça böreği için gerekli malzemeler...
"Bohça böreği nasıl yapılır?" sorusu arama motorlarında hız kazandı. Emine Beder'in tarifiyle enfes bir lezzet olan Bohça Böreği (MİLFÖY), evde pratik bir şekilde hazırlanabilen bir tarif olarak dikkat çekiyor. Yemek uzmanı Beder'in tarifleri özellikle ev hanımları tarafından ilgi görüyor. İşte çayın yanına kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bohça böreği tarifi...

BÖREK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
*3 adet yufka
*1 adet yumurta
*1/2 su bardağı yoğurt
*1/2 çay bardağı süt
*1/2 çay bardağı sıvı yağ
İÇ HARCI İÇİN:
*Yarım kg küp küp doğranmış kuşbaşı kuzu eti
*1 adet kuru soğan
*1 adet çarliston biber
*1 yemek kaşığı domates salçası
*3 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN:
3 yemek kaşığı susam

YAPILIŞI:
*İlk olarak, tencereye sıvı yağ ve margarini alıp kızdırın.
*Ardından küçük küçük doğranmış kuzu etini ekleyerek, etler suyunu çekene kadar kavurun.
*Soğanları ekleyip, soğanlar sararıncaya kadar kavurmaya devam edin. Findik iriliğinde doğradığınız domatesleri de tencereye ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin.

