Bunu yiyenin ağzı bayram ediyor! Pilav nohut ikilisi tahtından edecek tarif! Özbek mutfağının en lezzetlisi
Pilav nohut ikilisi tahtından edecek tarifi sizler için hazırladık. Yiyenin ağzında bayram etkisi oluşturacak bu lezzet için kapınızda sıra oluşacak. Geleneksel Özbek mutfağının en lezzetli ikramı olan mantı, Türk damaklarında da kendine özel bir yer edinirken her geçen gün daha fazla kişinin tercihi haline geliyor. İşte damaklarınızı çatlatacak o lezzetli tarif...
Özbek mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan mantı, Türkiye'de de giderek popülerlik kazanıyor. Öyle ki bu lezzetli nohut pilavın tahtını sallamaya başladı. Eşsiz lezzetiyle alışık olduğumuz tatları dahi unutturan Özbek mantısını bir kez yaptığınızda yiyenler sizden tarifini almak için sıra olacak. İşte Özbek mutfağının en lezzetlisi...

Özbek mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan mantı, Türkiye'de de giderek popülerlik kazanıyor. Özbek mantısı, ince hamurun içerisine doldurulan lezzetli et harcıyla damakları şenlendiriyor. Eşsiz tadı ve özenle hazırlanan sunumuyla özbek mantısı, her geçen gün daha fazla kişinin tercihi haline geliyor.

Özbek mantısının en belirgin özelliklerinden biri, hamurunun el açması olmasıdır. Usta eller tarafından özenle açılan ince hamur, özel bir şekilde kesilerek et harcıyla doldurulur. Mantılar, kaynar suda pişirilerek servis edilir. Üzerine tereyağı ve yoğurt sosuyla servis edilen mantılar, yoğun aromasıyla dikkat çeker.




