Turkuvaz çadırı çocuklara moral oluyor! Minika çadırında çifte bayram kutlanacak
6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 11 ilde büyük yıkıma yol açtı. Depremin hemen ardından destek için harekete geçen Turkuvaz Grubu, Kahramanmaraş'ta bir yardım merkez oluşturdu.
Depremin hemen ardından destek için harekete geçen Turkuvaz Grubu, Kahramanmaraş'ta bir yardım merkez oluşturdu. Burada insanlarla dayanışma içerisine giren isimlerden biri de minikaGO ve minika ÇOCUK dergileri Genel Yayın Yönetmeni H. Salih Zengin... Zengin, izlenimlerini Sabah PAZAR'la paylaştı:

"Bölge insanının yüreğindeki sarsılmaz inancı bir kere daha gördüm. Onlar sadece Allah'la konuşmayı ve O'na sığınmayı tercih ediyorlar. Çocuklar ise gülümsemeye devam ediyor ama kalplerini kimse bilemez. Biz de onlarla geçirdiğimiz günlerin hakkını vermeye çalışıyoruz. Çünkü bu insanlara borcumuz var"

Deprem felaketi sonrası; bölge için harekete geçen Turkuvaz Medya Grubu, hem depremzedelere yemek hem de çocuklara yönelik çalışmalar yürütüyor. Uzun süredir bölgede olan Turkuvaz Grubu'nun çalışmalarına mercek tuttuk. minikaGO ve minikaÇOCUK Dergileri Genel Yayın Yönetmeni H. Salih Zengin'e, çocuklarla ve depremzedelerin yaşadıklarıyla ilgili izlenimlerini sorduk.
Söz şimdi H. Salih Zengin'de: "6 Şubat'ta yaşadığımız afet gerçekten hayata dair bütün parametlerimizi değiştirdi. İnsanın bir yere ait olduğu ya da her şeyin aynı gideceğine dair sabitlik algısını alt üst eden bir duygu bu. İlk Kahramanmaraş'a gittim ve derin bir iç sızısı eşliğinde adımladım tekrar. Hiç konuşmadan saatlerce dolaştım toz toprağın içinde. İnsanın sözü biter mi? Bitiyormuş. Sükût, sözü esir alıyor işte bu yaşanan gerçek karşısında. Ki Maraş sözün vücut bulduğu, sözü en güzel şekilde kanatlandıran bir şehirdir. Ama Ulu Camii'nin yıkılan minaresinin tepesine konan şaşkın güvercin de susuyordu, bir hayalet gibi enkazlar arasında dolaşan insanlar da. Sözü kuşanan şehir, sessizliğin vakur tacını takınmıştı.



