İstanbul’da kadınlara korku dolu anlar yaşatmıştı! O taksici suç makinesi çıktı

İstanbul’da kadınlara korku dolu anlar yaşatmıştı! O taksici suç makinesi çıktı

İstanbul’da 30 Aralık Cuma günü taksici Ramazan Şimşek, arkadaşlarının doğum günü partisinden dönen Berna K. ve Yıldız S.'nin içerisinde bulunduğu cipe çarptı. Cip içerisindekiler ne olup bittiğini anlayamadan taksi sürücüsü kasıtlı şekilde birkaç kez daha çarptı. Olayın ardından yakalanan taksi şoförü Şimşek'nin 63 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Taksi şoförü Ramazan Şimşek, 'Şikayetçilere 250 metreden daha fazla yaklaşmamak, her türlü taşıtı kullanmamak ve sürücü belgesini teslim etmek', şeklinde adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Şimşek ifadesinde, "Ben kesinlikle çarpma hususunu kabul etmiyorum. Ben çarpıp neden kaçayım. Böyle bir olayda neden durmayayım. Böyle bir olay yaşansaydı durup özür dilerdim" dedi.

Kadıköy E-5 Fikirtepe mevkiinde 30 Aralık Cuma gecesi 03.30 sıralarında, 52 yaşındaki Berna K. ve 48 yaşındaki Yıldız S., cipleriyle bir arkadaşlarının doğum günü partisinden dönüyordu.

İstanbul’da kadınlara korku dolu anlar yaşatmıştı! O taksici suç makinesi çıktı - 1

Kızıltoprak'a geldiklerinde ciplerine arkadan bir taksi çarptı. Taksici, henüz ne olup bittiğini anlayamayan ikilinin içinde bulunduğu cipe tekrardan çarptı. Taksicinin kendilerine kasıtlı şekilde çarptığını fark eden kadınlar gaza basarak kurtulmaya çalıştı.

İstanbul’da kadınlara korku dolu anlar yaşatmıştı! O taksici suç makinesi çıktı - 2

Ancak taksici ısrar ederek takip etmeyi ve arkalarından çarpmayı sürdürdü. Gecenin karanlığında dehşet içinde kalan kadınlardan Yıldız S. polisi arayarak yardım istedi.

İstanbul’da kadınlara korku dolu anlar yaşatmıştı! O taksici suç makinesi çıktı - 3

Kadınlar hastane önüne geldiğinde taksici bir kez daha arkadan çarpınca yol üzerindeki polisler gürültüyü fark etti. Polisleri gören taksici de kaçtı.

İstanbul’da kadınlara korku dolu anlar yaşatmıştı! O taksici suç makinesi çıktı - 4

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili inceleme başlattı. Araçların seyir güzergahlarındaki kameralarının incelenmesi sonucunda ticari taksinin plakası tespit edildi.

İstanbul’da kadınlara korku dolu anlar yaşatmıştı! O taksici suç makinesi çıktı - 5

Çalışmaların devamında taksi sürücüsü 35 yaşındaki Ramazan Şimşek, dün gözaltına alındı.

İstanbul’da kadınlara korku dolu anlar yaşatmıştı! O taksici suç makinesi çıktı - 6

Yapılan araştırmalarda taksi sürücüsünün 35'i 'Otodan hırsızlık' olmak üzere 7 farklı konudan toplam 63 suç kaydı olduğu belirlendi.

İstanbul’da kadınlara korku dolu anlar yaşatmıştı! O taksici suç makinesi çıktı - 7

Şüpheli Ramazan Şimşek emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayına sevk edildi.

"BÖYLE BİR OLAY YAŞANSAYDI DURUP ÖZÜR DİLERDİM"

Şüpheli Ramazan Şimşek ifadesinde, "30 Aralık Cuma saat 03.35 sıralarında 34 THM 35 plakalı ticari taksi benim sevk ve idaremdeydi. Ancak o saatte Kadıköy rıhtımdan müşteri almıştım. Mantara çarpmıştım. Ben o gece müştekinin beyan ettiği bölgede ticari taksiyle çalışmıştım. GPS kayıtları mevcuttur. Ben kesinlikle çarpma hususunu kabul etmiyorum. Ben çarpıp neden kaçayım. Böyle bir olayda neden durmayayım. Böyle bir olay yaşansaydı, durup özür dilerdim. Ben Söğütlüçeşme Evlendirme Dairesi'nin orada kaza yaptım. Sonra aracı çekip tamirhaneye götürdüm" dedi.

Şüpheli Şimşek'e dosya içerisinde bulunan fotoğraflar gösterilerek, çarptığını iddia ettiği mantarlarla, meydana gelen kazanın uyumsuz olduğu belirtildi. Ramazan Şimşek, "Ben mantara çarptığım için bu kaza meydana geldi. Panik atak hastasıyım, müştekileri tanımam. Serbest bırakılmamı istiyorum" dedi.

Savcılık ifadesinin ardından hakimliğe sevk edilen Ramazan Şimşek, 'Müştekilerin ikamethagına, iş yerine, eğitim aldığı/verdiği okul, kurs ve benzeri yerlere 250 metreden fazla yaklaşamama, haftada 2 gün imza atma ve her türlü taşıtı kullanmamak ve sürücü belgesini teslim etmek' şeklindeki adli kontrol şartlarıyla serbest bırakıldı.

A Haber
Mobil uygulamalarımızı indirin