Kurban eti kavurma tarifi: Lezzetli kolay ve ağızda dağılan bayram kavurması nasıl yapılır? İşte kavurma yapılışı
Kurban etinden kavurma nasıl yapılır? İslam alemi için büyük öneme sahip Kurban Bayramı, sabah kılınan bayram namazının ardından idrak edilmeye başlandı. Kurban ibadeti yerine getirilirken, günün en çok aranılanları arasında kurban etinden kavurma tarifi yer aldı. Lezzetli, yapımı kolay ve ağızda dağılan bayram kavurması tarifini sizler için yazımızda ele aldık. Peki, bayram kavurması nasıl yapılır? İşte kurban etinden lezzetli kavurma tarifi ve yapılışı...
Kurban eti kavurma tarifi, günün en çok aranılanları arasında yer alıyor. Kurban Bayramı büyük coşkuyla idrak edilirken, kurban etinden kavurma yapılışı da araştırılmaya başlandı. Birçok çeşit yapılış şekli bulunan kavurma tarifinde en lezzetli ve yapımı kolay tarifi sizler için derledik. Peki, bayram kavurması nasıl yapılır? İşte kurban etinden lezzetli kavurma tarifi ve yapılışı...
SAÇ KAVURMA TARİFİ
Malzemeler
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 500 gr. kuzu but – küçük kuşbaşı doğranmış
* 2 adet orta boy kuru soğan
* 4-5 adet sivri biber
* Kuru kekik
* Pul biber
* Tuz
* Karabiber
* 2 adet domates (soyulmuş)
SAÇ KAVURMA TARİFİ NASIL YAPILIR?
* Tüm sebzeleri küçük küp doğrayın.
* Saç ya da tavaya tereyağını ekleyip eritin.
* Etleri ilave edin, suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun.
* Sırasıyla soğan ve biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
* Son olarak baharatları ilave edin ve kısık ateşte sebzeler ve et pişinceye kadar çevirin.
* Ateşten aldıktan sonra domatesi ekleyin, son bir tur çevirip sıcak servis edin.
DANA KAVURMA TARİFİ
* Dana Kavurma Malzemeleri
* 4 yemek kaşığı tereyağı
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 kg. dana kuşbaşı
* Tuz
* Karabiber
* Kekik






