Yıllarca biriktirdiği para depreme yenik düştü! Alacağı ev hasar görünce mahkemelik oldu
İzmir’de ikamet eden Enver Akgöz ev almak istedi. Alacağı evde deprem sonrası hasar oluşunca evi almaktan vazgeçti. Emlakçı, Enver Akgöz'e sözleşmeden caydığı gerekçesiyle dava açtı. Akgöz'den hem kendi komisyon payını hem de mal sahibi tarafından gereken miktarın ödemesini istedi. Ev almak isteyen Akgöz, 'Benden 30 bin TL istiyorlar. Yıllarca biriktirdiğim parayla neden hasarlı bir ev alayım' dedi.
İzmir'de CNC operatörlüğü yapan 2 çocuk babası Enver Akgöz, birikimiyle bir ev satın almak için emlakçı A.A.'yla görüştü. A.A., Akgöz'e, Bornova ilçesine bağlı Yeşilova semtinde bulunan bir evi gezdirdi.

DEVİR İŞLEMLERİ YAPACAKLARDI DEPREM OLDU
Akgöz, beğendiği evi satın almak için ev sahibi ve emlakçı A.A. ile anlaştı. Anlaşma sonrasında taraflar arasında sözleşme imzalandı ve Torbalı Tapu Müdürlüğü'nden 30 Ekim 2020 tarihinde devir işlemleri için randevu alındı. Ancak, devir işlemlerinin gerçekleşeceği gün 117 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı İzmir depremi meydana gelince, taraflar devri ertelemek zorunda kaldı.

30 BİN TL İSTEDİ
Akgöz, ilerleyen süreçte satın almak istediği evin de hasar aldığını fark edince hem sahibi hem de emlakçıya belediyeden gelecek olan hasar raporunu beklemek istediğini söyledi. Bornova Belediyesi'nden evin az hasarlı olduğuna dair rapor gelince, Akgöz daireyi almaktan vazgeçti. Bunun üzerine emlakçı A.A., sözleşmede, anlaşmadan vazgeçildiği takdirde, vazgeçen tarafından hem kendi hem de karşı tarafın ödemesi gereken komisyon tutarını ödemesi gerektiğine dair madde bulunduğunu belirterek, Akgöz hakkında dava açtı ve 30 bin TL'lik komisyonu talep etti. İzmir 5'inci Tüketici Mahkemesi'nde, geçen 24 Mayıs'ta görülen ilk duruşmada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yazı gönderilerek söz konusu bina hakkındaki hasar raporunun istenmesine karar verilerek, duruşma ertelendi.

