Bayram tatilinin gözdesi! Yüzlerce karavan plajları doldurdu
Dünyanın birçok yerinden Antalya'ya gelen tatilcilerin yeni gözdesi karavanlar oldu. Bayramı aileleriyle birlikte geçirmek için karavan tatilini seçen aileler, keyifli ve 5 yıldız konforunda bir bayram geçirmenin tadını yaşadı.
Serik ilçesine bağlı Boğazkent'te Serik Belediyesi tarafından hizmete sunulan halk plajındaki karavan parka gelen yüzlerce aile tatili ekonomik bir hale getirdi. Pandemi döneminde karavan ile tatil yapmak yaygın hale gelirken, birçok aile ise bu durumdan memnun kalarak aileleri ve akrabalarıyla da bayramı beraber geçirmek için bir araya geldi. Uzun zamandır göremediği oğlu ve torunuyla karavanda tatil yapma fırsatı bulan vatandaş, "Biz de gençlikteki bayramlara özlem duyuyoruz. Belki torunlarımız da ileride karavan hayatındaki bayramlara özlem duyacak" dedi.

"EZELDEN BERİ YAŞADIĞIM BİR KARAVAN HAYATI VAR"
Bayramların eskiden büyüklerin evlerinde geçirildiğini ama bu geleneğin zamanla değiştiğini belirten 65 yaşındaki Tahir Işık, "Eskiden büyüklerin evlerinde toplanırdık ve bütün bayramımızı orada geçirirdik. Şimdi yine aynısı oluyor ama biraz daha modern çağa ayak uyduruyoruz. Evlatlarımız uzak yerden geldiler, biz ise Antalya'da oturuyoruz. Tabii ki bayramlar her zaman özlenen şeyler. Eskiye duyulan özlenen şeyler. Biz de yaşımız itibarıyla gençlikteki bayramlara özlem duyuyoruz.

Belki torunlarım da karavan hayatındaki bayramlara özlem duyacak. Daha modern bir şekilde yaşamlar değişecek. Ezelden beri yaşadığım bir karavan hayatı var. Yaşıyorum da ve bunu çocuklarıma ve torunlarıma tattırmak istiyorum. Benden sonra karavanımı onlar kullansın ya da yenisini alsınlar. O ruhu onlara aşılamak istiyorum. O yüzden çok mutluyum. Burada Serik Belediyesi'nin bize sunduğu çok güzel olanaklar var. Başkanımıza çok teşekkür ederim. Geçen sene burada bunu tatmıştım. O yüzden evlatlarımı alıp karavanımla buraya geldim. Burada harika günler geçiriyoruz" şeklinde konuştu.


