Yanlış taşa vurdu! ‘Aşkım öpeceğim’ dedi cezasız kalmadı
İstanbul Pendik’te avukat Işıl Çevikel Vanlı, alt geçitten geçerken Mustafa A.’nın tacizine maruz kaldı. Vanlı’yı görünce, 'aşkım hoş geldin, gel öpeceğim' diyen tacizci cezasını aldı. Avukat Vanlı, cezanın caydırıcılık açısından çok önemli olduğunu belirterek, 'Kadınlar susmasın, böyle eylemler cezasız kalmasın' dedi.
İstanbul Barosu avukatlarından Işıl Çevikel Vanlı, 2019'un 8 Mart Dünya Kadınlar gününde Kocaeli Adliyesi'ne gitmek üzere yola koyuldu. Sabah sularında Pendik hızlı trene binmek üzere alt geçitten geçtiği esnada, kabus gibi anlar yaşadı. Daha öncesinde hiç görmediği Mustafa A. kollarını açarak genç avukata "aşkım hoşgeldin, gel öpeceğim" dedi. Şaşkına dönen genç avukat Vanlı korkarak kaçmaya başladı. Zanlı takip etmeye başladı, "kaçma aşkım" diyerek tacizine devam etti.

2 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ
Hızlıca taksiye binip vakit kaybetmeden polisi arayan avukat Işıl Çevikel Vanlı'nın ihbarı üzerine şüpheli kısa sürede olay yerinde yakalandı. Mağdur avukat da tacizciyi teşhis etti. Avukata korku dolu anlar yaşatan 23 yaşındaki adam hakkında "cinsel taciz" suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

"DAVRANIŞ BOZUKLUĞUM VAR TACİZ ETMEDİM"
Davanın ilk celsesinde mağdur avukat şikayetçi olduğunu söyledi. "Bu olay beni öyle etkiledi ki hala kapalı yerlerden geçemiyorum" diye de ekledi. Tacizci sanık ise klasik bir savunmaya imza attı. "Davranış bozukluğum var. Taciz etmedim. İftira attığı için asıl ben şikayetçiyim" dedi. Bu ifadenin ardından mahkeme, sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığı yönünde rapor hazırlaması için Adli Tıp Kurumu'na sevkine karar verdi.


